Daca vreti sa aveti un randament maxim de la aerul conditionat puteti sa optati pentru aparade de aer conditionat cu tehnologie inverter. Esenta functionarii acestor aparate sta in proprietatea lor de a modula capacitatea de incalzire si de racire. Capacitatea e maxima la pornirea aparatatului pentru a putea reduce repede temperatura la valoarea aleasa si ulterior scade gradual pana la nivelul necesar care asigura numai mentinerea temperaturii la valoarea setata.

Avantajele unui astfel de aparat pentru aer conditionat sunt evidente iar consumul energetic se reduce cu aproximativ 30 de procente fata de cel al unui aparat de aer conditionat obisnuit. Temperatura dorita va atinge mai repede nivelul de zgomot pe care il are unitatea interna si zgomotul de pornire si oprire este eliminat. De asemenea si asigura si un buna randament in functia de incalzire.

Pentru aparatele de aer conditionat e important si sistemul de filtrare care are rolul de a retine praful sau impuritatile existente in aerul din casa. toate aparatele de aer conditionat au si un filtru de praf care nu se va consuma in timp si nici nu trebuie sa fie inlocuit in mod periodic pentru ca este lavabil.

In cazul in care aparatul de aer conditionat este folosit in mod corect, poate sa previna alergiile si crizele de astm sau afectiunile respiratorii cauzate de poluarea datorita filtrelor care strang praf, polen si alte impuritati din aer.

Montata in ferestre sau pe pereti, instalatia de aer conditionat este o foarte buna optiune pentru accesibilitate si usurinta de instalare.