Daca ati decis sa va faceti sau sa va cumparati o casa probabil ca deja studiati care sunt optiunile in ceea ce priveste locuintele. Va prezentam 10 motive pentru care trebuie sa va indreptati atentia catre case din lemn.

Dintre materialele naturale lemnul este si cel mai bun izolator, atat termic cat si din punct de vedere fonic. O casa de lemn este mult mai linistita, mai relaxanta si mai calduroasa decat o casa din caramida spre exemplu.

Atat materialele folosite pentru structura casei cat si cele pentru manopera sunt ieftine si investitia nu va fi foarte mare. Lemnul este mult mai simplu de gasit decat alte materiale utilzate in constructii si nu va trebui sa suportati costurile ridicate de transport.

Constructia unei case de lemn dureaza mult mai putin pentru ca materialele utilizate nu trec prin procese de prelucrare complexe.

Specialistii spun ca o casa de lemn are o arhitectura versatila si se pot face foarte usor mai multe modificari in structura. Indiferent ca este vorba despre o locuinta veche sau moderna proprietarii pot sa aduca usor modificari si imbunatatiri cu timpul.

Locuintele de lemn sunt mult mai prietenoase cu mediul daca tinem cont de procesele complexe de prelucrare prin care va trece plasticul, betonul sau metalele.

Lemnul va imbunatati microclimatul si va elimina substantele nocive din aer.

Lemnul are si insusirea de a pasra un nivel oprim de umiditate in casa si va tine la distanta aparitia anumitor probleme cauzate de microbi. Casele de lemn au nevoie de mai multi stalpi de sustinere si veti beneficia de mai mult spatiu.

O casa din lemn are mai multe avantaje si de aceea va recomandam sa va informati inainte de a alege o varianta pentru ca totul sa se plieze si pe nevoile pe care le aveti.