Centralele termice de perete sunt cunoscute si sub numele de centrale murale ori cazane murale si sunt cazane ce se monteaza in pereti sau in nise din pereti destinate producerii de agenti termici pentru a incalzi aerul si apa calda pentru consum. In cazul in care un cazan este numai pentru apa calda de consum atunci va purta numele de boiler. Pentru mentenanta apelati la Romstal service Bucuresti.

Combustibilii sunt in general gae naturale insa sunt constructii care utilizeaza GPL. Centralele pot sa aiba ardere deschisa sau etansa. In ultima vreme sunt facute sub forma unor cazane care au condensare si proprietati superioare. Apa calda pentru consum se face atunci cand are loc cererea, instantaneu ori in paralel prin acumulare. Centralele acestea se monteaza pe cladiri insa pot sa fie montate in exterior.

Centralele sunt alcatuite din carcase fixe in care se afla arzatorul, o camera de ardere si sistemul de evacuare pentru gazele arse, un schimbator de caldura, o pompa de circulatie, sistemul care prepara apa calda pentru consum, robinetul cu trei cai, vasul de expansiune, senzorii si armaturile.

Daca apa calda se prepara in prealabil atunci se va produce in vase incalzite de agentul termic. Aceasta este o soutie flexibila, simpla insa mai voluminoasa si mai scumpa datorita acestui vas de acumulare.