Statiunea Slanic Moldova tratament

de | sept. 13, 2016 | Afaceri

Aparitia apelor care consituie un zacamant hidromineral din Slanic Moldova provine din amestecarea apelor de vad care se infiltreaza la suprafata cu apa din zacamant subsidiar, mineralizate puternic, care provin din structurile petroliere existente in aceasta regiune. La ele se adauga si un aport de dioxid de carbon care provine dintr-o aureola mofetia a muntilor din Harghita si Calimani care dau caracterul carbogazos.

Gazele mofetice se manifesta in perimetrul studiat cu o intensitate scazuta. Lipsa stratului acoperitor are un rol de ecran cu o simifereastra acre permite degajarea continua in atmosfera a apelor care au caracter carbogazos.

Originea gazelor care exista in apele minerale si se datoreaza in general dizolvarii de catre apa a gazelor ce se afla in porii rocilor insa si in formarea depozitelor de gaz pe cale biochimica.

Cantitatea de gaze care se dizolva depinde si de solubilitatea lor, de temperatura si de mineralizarea apei, iar coeficientul de absorbtie a gazelor este invers proportional cu cresterea temperaturilor si a concentratiei de saruri.

Prezenta dioxidului de carbon se va aplica tinand cont de emanatiile vulcanice de natura mofetica si sunt legate de fenomenele vulcanice din Hrghita. Provenienta dioxidului de carbon in aceste ape se explica prin formarea gazului pe cale biochimica prin transformarea unor substante organice si a celulozei cu ajutorul bacteriilor anaerobe in dioxid de carbon si in gaz metan. A doua faza este cea de bitumizarea prin carboxilarea acizilor grasi sau aminoacizilor din proteine si rezulta dioxid de carbon.

O alta sursa de dioxid de carbon existenta in apa este si producerea sa in urma reducerii sulfatilor. Initial vor fi omologate si calculate rezerve de gaz mofetic pentru izvoare. In urma cercetarilor facute se va evalua si inregistra o rezerva penru izvorul 3 si pentru celelalte surse cantitatea de dioxid de carbon va fi nesemnificativa pentru a fi valorificata.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]