Panouri led – viitorul unui iluminat modern si eficient

de | aug. 30, 2016 | De Reținut

Aceste panouri led reprezinta o tehnologie recent aparuta pe piata, dar care castiga din ce in ce mai multa popularitate odata cu trecerea timpului. Ele pot fi utilizate atat acasa, cat si in spatii publice, unde ofera o serie de beneficii demne de luat in seama.
panouri led

Multiplele avantaje ale panourilor led

Panouri led – eficienta si ambianta placuta

Orice instalatie de iluminat are drept scop primordial oferirea de lumina necesara unui anumit spatiu, fie ca este vorba despre un spatiu public sau unul privat. Iar cand acest lucru se poate realiza si intr-o maniera eficienta, acest lucru este cu atat mai benefic. Lumina pe care o ofera aceste panouri led este cat se poate de placuta, avand si avantajul de a crea o ambianta foarte placuta in locul de amplasare.

Panouri led – consum redus de energie

Consumul de energie necesar unor panouri led este extrem de mic, comparativ cu modalitatile clasice de iluminare. Acest lucru prezinta un avantaj ce poate fi remarcat pe termen lung, acolo unde costurile totale ale energiei electrice se arata mult mai reduse decat in cazul utilizarii unor mijloace de iluminat precum becurile clasice.

Panouri led – durata de viata mare

Aceste panouri led au si o durata de viata extrem de ridicata. Mai exact, odata montate, acestea vin cu garantia longevitatii, lucru ce nu este intalnit in cazul mijloacelor clasice de iluminare. Ca o consecinta, nici actiunile de mentenanta nu sunt atat de dese, intrucat durabilitatea oferita de aceste panouri led de aici este net superioara celei unui sistem de iluminat vechi. Raritatea actiunilor de mententanta se reflecta, bineinteles, in costurile totale ale utilizarii unui astfel de sistem cu panouri led, iar per total, devine un avantaj extrem de important ale acestor modalitati de iluminare.

Panouri led – un plus de design

Un alt avantaj oferit de folosirea de panouri led este ceva ma evident, accesibil si persoanelor ce nu au foarte multe cunostinte despre aceste sisteme. Mai exact, factorul estetic. Panourile led au un design ce poate varia, in functie de necesitati. Ele pot fi amplasate in aproximativ orice spatiu si pot lua forme foarte diferite. Pot chiar ocupa spatii foarte intinse, fapt ce este deja utilizat, in special in locurile publice. Aceasta utilitate a acestora este una destul de rar intalnita in cazul mijloacelor clasice de iluminat. Astfel, panourile led apar nu doar ca un evident avans tehnologic, ci si ca un pas inainte din punct de vedere al designului, latura a amenajarilor publice si interioare ce a capatat din ce in ce mai multa importanta in ultimii ani.

Panouri led – prietene ale mediului inconjurator

Poate cel mai important beneficiu al iluminatului cu panouri led este impactul pe care acest lucru o are asupra mediului inconjurator. Avand in vedere problemele actuale cu care intreaga planeta se confrunta, acest tip de iluminat vine in sustinerea actiunilor responsabile de ingrijire a mediului si, pe langa consumul redus de energie ce se reflecta tot in protectia planetei, acestea nu contin mercur sau plumb si nici nu emana raze nocive pentru sanatatea umana, precum razele ultraviolete. Mai mult decat atat, utilizarea lor pe tim prelungit nu duce la obosirea ochilor, lumina pe care o emana fiind una cat se poate de placuta.
Utilizarea de panouri led in orice constructie, fie ea publica sau privata, devine astfel o actiune cat se poate de responsabila pentru protectia mediului si totodata, o modalitate de a imbunatati ambianta incaperii in care acestea sunt montate.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]