Da, ştiu, poate părea îndepărtată această perioadă dacă eşti proaspătă mămică. Dar niciodată nu-i prea devreme să te documentezi.  Şi ştiu că-ţi doreşti să vină acea perioadă numită diversificarea, dar cu cât se apropie cu atât te sperii mai tare. Pentru a nu-ţi face griji şi pentru confortul lui bebe la masă şi pentru a te concentra asupra procesului în sine, iată câteva sfaturi pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebe.

De ce să cumperi un scaun de masă pentru bebe?

Super-scaunul este de mare ajutor atunci când ai epuizat toate mutrele, cântecele, utilajele de transport care merg la nani şi ce ştiu eu ce trucuri mai poate scoate o mămică din mânecă pentru a-şi determina puiul să mănânce.

Cum arată un super-scaun de masă pentru bebe?

Are sistem de frânare.

Deși este pe roţi,  are și un sistem de frânare. După ce termină de păpat, mai dai o tură cu scaunul prin casă. Evident, după ce ai tras covoarele. Este foarte util, fiindcă nu te limitează şi fiind uşor de manevrat.

Are spătar reglabil.

Nu sunt puţine momentele în care puiul riscă să cadă cu capul în farfurie, de somn ce-l încearcă. Atunci lasi spătarul jos şi somn de voie. Bine, nu va fi somnul acela adânc pe care-l face în pătuţ, dar cât să poată reveni cu forţe proaspete în pictarea pereţilor cu mâncare. 😛

Are tăvi de schimb.

De preferabil din plastic, pentru a le putea spăla cu uşurinţă. Dacă tăvile scaunului de masă pentru bebe sunt din lemn, în timp se pot umfla.

Este ajustabil pe înălţime.

Aşa te scuteşti pe tine de dureri inutile de spate, cauzate de poziţiile incomode în care ajungi mereu să îți serveşti puiul. Astfel, vei putea să îl hrănești și de pe fotoliul din living, dar și de pe scaunul din bucătărie sau de pe banca din grădină.

Este dotat cu centură de siguranţă.

Îţi vei mulţumi după ce vei vedea acrobaţiile făcute în scaun de cel mic. Cu siguranță va protesta când îl vei lega, dar mai bine să fie în siguranță, decât să îl vezi cum aterizează pe gresie în bucătărie.

Are husă lavabilă.

Este MUSAI! Şi ai grijă să nu alegi un scaun care are o husă dintr-un material foarte sensibil.

 Să te pregăteşti apoi cu nervi de oţel, răbdare multă şi imaginaţie cu carul. Pentru a face faţă provocărilor venite din partea unui pui de om! Sigur vei reuşi, fiindcă o femeie modernă este şi o mămică cool! 😉