Numararea caloriilor poate parea astazi o abordare depasita, având în vedere proliferarea metodei scaderii carbohidratilor in diete si cresterea de proteine. Cu toate acestea, un numar de dieteticieni sustin ca abordarea prin scaderea de calorii este de fapt cea mai buna abordare la pierderea în greutate. Desi poate parea banal, reducerea numarului de calorii pe care le consumam pot avea un efect important asupra crestereii greutatii noastre.
Majoritatea dietelor ofera contin intre 1.000 si 1500 calorii în fiecare zi. Totusi, ar fi gresit sa presupunem ca toata lumea are nevoie pentru a pierde in greutate de o dieta de 1.000 de calorii. De fapt, cantitatea de calorii de care aveti nevoie este in functie de greutatea actuala, metabolismul, si numarul de exercitii pe care le faceti. Dietele recomandate de medici, precum si mai multe dintre programele gasite în cartile de dieta, se bazeaza pe un model low-calo.( calorii scazute).
Când aplicam dieta, ar trebui sa presupunem ca vom pierde doar un kilogram pe saptamana. Cu toate acestea, în timpul etapelor initiale ale dietei dvs, s-ar putea de fapt pierde mai mult în greutate decât atât, deoarece ve-ti pierde apa. În timp ce puteti utiliza un regim alimentar standardizat, este, probabil, cel mai bine pentru a lucra cu un dietetician pentru a ajusta dieta, in functie de particularitatile dvs.
Totusi, chiar daca reduceti numarului de calorii, va trebui sa va asigurati ca ceea ce mancati este hranitor. Acordând o atentie deosebita formelor de nutritie, puteti determina numarul de vitamine si minerale necesare pentru consum. Exista anumite cerinte generale pentru o dieta sanatoasa. De exemplu, va trebui sa va asigurati ca obtineti suficiente proteine.
Pentru o femeia cu greutate medie, acest lucru s-ar ridica la 50 de grame pe zi; pentru barbatul cu o greutate medie, 63 de grame pe zi. Proteina este extrem de importanta pentru întarirea muschilor si a dintilor si mentinerea tonusului bun al pielii . Sursele de proteine pot fi din carne slaba, peste, carne de pui, oua, fasole, nuci etc.. Expertii recomanda ca sa aveti cel putin doua portii de proteine pe zi.

În timp ce dietele sarace in carbohidrati sant prezentate de unii dieteticieni baza slabirii, altii spun ca aveti nevoie de mai mult de 100 de grame de carbohidrati pe zi. Acest lucru înseamna un consum de mai mult de unsprezece portii de paste, cereale, pâine pentru a mentine un nivel de energie sanatos. Ar trebui sa mancati, de asemenea, cel putin 20 de grame de fibre in fiecare zi pentru a ajuta digestia. Mai putin de o treime din calorii ar trebui sa provina din grasimi pentru a permite sa va pastrati kilogramele necesare. Doar aproximativ o zecime din calorii ar trebui sa fie derivate din grasimi saturate. De asemenea, tine-ti colesterolul sub control, în scopul de a evita bolile de inima .
Un aspect important al nutritiei , de care multe persoane uita, este apa. Acest lucru ar putea fi surprinzator, însa, se stie faptul ca mare parte a corpului nostru este formata din apa. Expertii medicali, în general, sunt de acord ca ar trebui sa beti cel putin opt pahare de apa pe zi. Exercitiile, cu toate acestea, ar putea marii apetitul de a bea mai mult . Apa este adesea considerata arma secreta de pierdere in greutate, care face ca pierderea in greutate sa fie mai rapida .
Desi poate fi tentant, nu ar trebui sa sariti peste mese. Metabolismul va scadea in acet caz, facându-va sa ardeti grasimile mai lent. Chiar si o masa mica este mai buna decât nici o masa. Expertii in pierderea în greutate, însa, au divergente privind numarul de mese în fiecare zi. Unii recomanda standard trei mese cu o pereche de snacks-uri, în timp ce altii recomanda cinci sau sase mese mici pe zi. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a vedea care abordare este potrivita.
Pierderea in greutate poate fi o provocare dificila, indiferent de varsta dumneavoastra. Sunt atât de multe tentatii in jur, foarte multe oportunitati pentru a stimula numarul de calorii.Aceasta metoda poate avea pentru unii eficacitate privind rapiditatea, pentru altii timpul este mai lung, functie de mai multi factori, de care vom discuta data viitoare.