Firma ta e de incredere? Verifica gratuit!

de | aug. 21, 2016 | Afaceri

Intr-o piata extrem de concurentiala, imaginatia jucatorilor va fi mereu puternic pusa la incercare de catre clienti si colaboratori. Cum castigi un renume, cum te diferentiezi de concurenta si cum ii fidelizezi pe clientii tai? In ce fel ii determini sa te recomande cercului lor de cunostinte?

Raspunsul la toate aceste dileme este increderea. Acest sentiment despre care stim ca se castiga greu si se pierde uneori prea usor sau pe nedrept. Dar, cum in razboi si in dragoste totul este permis, la fel in business viata nu este mereu dreapta si orice mica neintelegere poate duce la scaderea afacerii tale si pierderea aprecierii clientilor.

Doua elemente-cheie care atrag succesul

Cum sa gestionezi reputatia companiei tale si cum sa-ti mentii imaginea curata? Mai multe sfaturi si exemple poti citi aici: http://partenerideincredere.ro/2016/06/23/hello-world/. In practica insa, clientii vor fi mereu impresionati de doua mari directii de comunicare: parerile si recenziile celorlalti clienti publicate in mediul online, si certificarile, premiile si distinctiile obtinute de tine si echipa ta.

Aceste doua elemente contribuie mult la crearea unei imagini de firma de incredere. Modul in care manageriezi conflictele de imagine in mediul online, precum si offline iti poate creste sau scadea afacerea mai mult decat crezi. Iar cand vine vorba despre premii, ele te pozitioneaza in mintea clientilor pe un piedestal foarte important: cu totii vrem sa beneficiem de cele mai bune produse si servicii, toti vrem ce e mai bun pentru noi si ei dragi. Cum stim insa ca o companie e mai buna decat alta? Dupa distinctiile pe care le are.

Goana dupa diplome si trofee porneste inca din scoala, cu diplomele, olimpiadele si concursurile in afara ariei de studiu la care suntem incurajati sa participam. De ce in business uitam sa aplicam acelasi model? Nu este nici pe departe ceva superficial, ci doar dovada calitatii si certificarea promisiunii pe care orice companie o face atunci cand se angajeaza sa ofere ceva clientilor sai. 

O certificare unica a afacerii tale

Dincolo de premiile pe care echipa ta le obtine, de diplomele tale ca antreprenor, exista si certificari de excelenta care cantaresc mult in mintea clientilor atunci cand se intalnesc cu ele. Sa ai un renume de firma de incredere te va pozitiona in topul recomandarilor cu siguranta. Dar pentru a putea sa-ti certifici afacerea ca firma de incredere trebuie sa te califici. Centrul de Cercetare a Opiniilor Clientilor din Romania CCOC CBOK iti pune la dispozitie platforma http://www.firmadeincredere.ro/signUp, unde poti verifica gratuit daca o firma este incredere.

Cum se evalueaza increderea?

Evaluarea se realizeaza cu ajutorul unui algoritm care analizeaza recenziile publicate in mediul online cu privire la compania ta. Daca firma nu are comentarii negative pe Internet se califica sa fie membra a acestei comunitati care aduna peste 200.000 de firme din Europa de Est si mai mult de 6500 in Romania.

Astfel, poti beneficia de avantajele care decurg din acest statut onorific: vei avea un profil personalizat in cadrul acestei comunitati, unde poti publica stiri si noutati cu privire la activitatea ta profesionala, alte distinctii si rezultate care iti arata succesul. Tot aici vei include adresa, programul de lucru si imagini de interes pentru clientii tai. 

Materiale promotionale gratuite

In plus, daca te califici sa devii Firma de Incredere, primesti si o serie de materiale care sa te ajute in promovarea noului tau statut: beneficiezi gratuit de certificatul onorific inramat si autocolante care atesta calitatea de Firma de Incredere pentru a fi remarcat de clienti si colaboratori.

Provocarea lansata de CCOC CBOK este insa de a pastra titulatura onorifica pe care ai castigat-o din partea internautilor prin aplicarea bunelor practici de business pe intreaga durata a desfasurarii activitatii de business, caci certificatul este datat cu ziua si ora la care s-a facut evaluarea reputatiei firmei tale in mediul online. Acest lucru te va responsabiliza sa ai mereu un comportament profesionist si sa manageriezi cu diplomatie eventualele situatii delicate care pot aparea in afacerea ta. 

Aplicatia Firma de Incredere

Pentru a raspunde nevoii imediate de informare a romanilor, CCOC CBOK a lansat vara aceasta si aplicatia Firma de Incredere. Astfel, ai la indemana pe telefonul mobil lista firmelor care fac parte din proiect. Cautarea se face dupa numele companiei sau dupa domeniul de activitate, dar si dupa orasul in care vrei sa beneficiezi de serviciile sau produsele firmei cautate.

In acest mod, firma ta va fi mereu in topul rezulatelor atunci cand clientii au nevoie de ceea ce tu oferi. Evalueaza-ti gratuit afacerea, apoi mentine standardele inalte de business cu care i-ai obisnuit pe clientii tai si bucura-te de beneficiile de a fi membru al celei mai mari comunitati de companii din Romania certificate deoarece nu au recenzii negative in mediul online.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]