Viata se desfasoara cu bune si cu rele, iar trecerea timpului este inevitabila. Multi dintre noi nu ne gandim decat la batranete ca suntem neputinciosi, ca nu mai putem face lucruri simple pe care altadata le puteam realiza, ca nu ne mai putem deplasa pana afara sa cumparam o paine. Deznadejde, deprimare, dorinte de suicid chiar trec prin mintea noastra, iar cel mai mult au de suferit cei dragi care ne stiu de-o viata in putere, le paream oarecum nemuritori, iar acum totul pare doar fara speranta.

In Romania s-a incetatenit ideea cum ca este pacat ca cei batrani sa stea intr-un camin pentru oameni in varsta si ca familia trebuie sa aiba grija de ei acasa. Ceea ce multi dintre romani nu inteleg este faptul ca de multe ori varstnicii nu mai relationeaza cu persoane de varsta apropiata, ca tot ceea ce fac intr-o zi este sa astepte, cu disperare chiar, sa fie vizitati de cei dragi. Acestia, de cele mai multe ori, nu pot trece zilnic, au diverse probleme la serviciu, cu propria familie, asa ca seniorii sunt abandonati in propriile case.

Solutia care vine pentru a le oferi o batranete curata, civilizata, sanatoasa, este caminul pentru batrani din Bucuresti, acolo unde exista asistenta medicala, oameni de aceeasi varsta cu care pot vorbi, un mediu de viata excelent, un personal atent selectat si instruit.

Serviciile oferite de caminul pentru batrani

Evident ca seniorii nu vor fi alungati de acasa, ci mai degraba li se da sansa la o noua viata, una care nu o exclude deloc pe cea de acasa. Varstnicii pot face tot ceea ce doresc, au libertate de miscare, de a fi vizitati de cei dragi, de a merge in vizita atunci cand doresc. Caminul de batrani particular nu este o inchisoare, ci mai degraba a doua casa.

Serviciile de care se pot bucura seniorii sunt:

 • Asistenta permanenta;
 • Personal cu competente recunoscute in domeniul medical;
 • Conditii de cazare si ingrijire la cele mai inalte standarde (aparatura electrica moderna, electrocasnice eficiente);
 • Socializare cu ajutorul livingului, bibliotecii;
 • Mijloace de comunicare cu familia prin telefon si internet;
 • Medici de specialitate si investigatii medicale suplimentare;
 • Organizarea zilelor de nastere, onomastice, a sarbatorilor religioase;
 • Consiliere duhovniceasca, transport la biserica.

Caminul pentru batrani ideal pentru oricine

O recomandare pentru seniorii de astazi este azilul pentru batrani situat in zona centrala a capitalei. Batranetifericite.ro este un site extrem de detaliat care ofera toate informatiile necesare oricui isi doreste sa se retraga intr-un azil sau unei persoane care are in grija un membru al familiei varstnic, care necesita ingrijire medicala chiar.

Caminul pentru batrani care poate fi numit ”acasa” este cel care detine:

 • Un mediu ambiant placut si familial;
 • Dotari care sa ofere maxim de confort si siguranta;
 • Mancare formidabila, cu gust.

Nu trebuie sa uitam ca un senior nu este un copil mic, este o persoana cu dorinta de a fi respectata pentru intreaga sa activitate de-o viata, care vrea sa fie independenta, bine ingrijita si sa ramana mai presus de orice demna.

Caminul de batrani particular Asociatia Crestina Sf. Nicolae si Sf. Alexandru va asteapta cu draga inima sa va programati o intalnire. Nu ezita!