Se intampla uneori sa mai mananci de la fast food, insa nu este o regula. Din cand in cand mai alergi, faci activitate fizica, si in general mananci sanatos. Cu toate acestea, corpul tau arata inestetic, ai „colacei”, ai grasime si pe fese, in spatele genunchiului, si parca ai si barbie si un pic de „falci”. Ei bine, vina nu este neaparat la tine, ci sunt anumite dereglaje in corp care nu depind neaparat de tine. In acest caz, o solutie se numeste liposuctie.

Celulele de grasime. Ele sunt vinovate. Indiferent ce le-ai face, daca este scris in codul genetic, nu vei scapa de marirea exagerata a volumului lor decat, poate, daca vei slabi pana vei ajunge piele si os. Ceea ce nu este o optiune, pentru ca un corp foarte slab nu este unul sanatos. O optiune poate fi o interventie de chirurgie estetica denumita liposuctie ( http://www.drjecan.ro/chirurgie-estetica/liposculptura/ ), pentru ca are un pret accesibil si iti poate rezolva aceste neplaceri.

Cum ajunge un om cu grasime dispusa in mod neuniform pe el?

Lucrurile nu sunt atat de simple. Totul incepe de la celulele adipoase (de grasime), care apar din a 3-a luna de sarcina (la copil, nu la mama) si care se dezvolta si se inmultesc pana la varsta de 5 ani. Apoi, pana la adolescenta, celulele se inmultesc, fara sa produca modificari in greutate.

Ceea ce urmeaza mai apoi este marirea volumului celulelor deja existente, singurul caz in care celulele adipoase se inmultesc si dupa adolescenta fiind obezitatea morbida, care apare din alte cauze medicale. Din pacate, pana si obezitatea morbida si surplusul de grasime care nu depinde de persoana in sine sunt rau vazute din punct de vedere social, de aceea trebuie sa se apeleze la chirurgie plastica inca dinainte, sau la tratamente specifice de ameliorare a efectelor (liposuctie, ca are un pret accesibil, sau alte interventii/ tratamente).

Deci grasimea se depune in celule, si nu se mareste permanent numarul acestora. Totusi, ghinionul face ca in multe cazuri de obezitate, grasimea sa fie depusa cantonat, in anumite zone situate superficial sub piele.

In ce consta liposuctia? Se foloseste cumva un aspirator special si gata?

Liposuctia (denumita in paralel si lipoaspiratie, pentru ca aspira tesutul adipos) este o procedura chirurgicala. Pe Drjecan.ro se explica foarte bine in ce consta, cui se adreseaza, ce efecte are si asa mai departe, este de retinut aici faptul ca prin ea se remodeleaza si se reduc arii specifice de la organism.

Uneori, liposuctia nu este o activitate independenta, si face parte din interventii precum abdominoplastie (liposuctie + indepartarea surplusului de piele de la abdomen), poate si din lifting-ul facial sau din procedura de reducere a sanilor.

 

Indiferent de pretul pentru liposuctie si de complexitatea interventiei, se urmeaza pasii urmatori:

  • Anestezie, facuta dupa cum doreste pacientul
  • Incizii (pe unde se introduce canula)
  • Rezultatele, care intotdeauna vor fi substantiale, pentru ca acestea vor dovedi o armonie a proportiilor corpului
  • Mentinerea rezultatelor face parte din pasii interventiei care poarta numele de liposuctie (fara masurile specifice, interventia nu va rezolva problema si va fi fost facuta degeaba)

Solutia e liposuctia, dar pentru fumatori, s-ar putea sa nu fie. Daca greutatea este cu peste 30% in plus fata de greutatea corporala normala, solutia s-ar putea sa implice alti pasi inaintea liposuctiei.