Sunt nenumarate firme de pe piata aparatelor de aer conditionat ce folosesc energia regenerabila si care protejeaza si mediul inconjurator si exista si furnizori de solutii pentru climatizare pentru uz comercial, rezidential si industrial. De la aceste firme vom primi o serie de sfaturi si de recomandari in legatura cu utilizarea unui aparat de aer conditionat in parametrii normali.

Nu este sanatos sa va expuneti pe perioade lungi la curenti de aer. Nu intrducet mana sau alte obiecte in spatiul de evacuare a aerului.

Pentru ca ventilatoarele se rotesc cu viteza mare paote sa fie provocata ranirea. Nu incercati sa mutati, sa reparati sau sa mutati si sa puneti singuri instalatia de aer conditionat. Lucrarile pe care le faceti incorect pot provoca si incendii sau electocutare. Pentru a face reparatii e recomandat sa consulati distribuitorul pentru consultanta.

Agentii frigorific pe cre ii folosesc aparatele nu sunt periculosi. C toate ca nu e necesar sa apara scurgeri daca au loc din diverse motive e recomandat sa aveti grija si ca substantele sa nu ia contact cu focul. Pentru a se evita incendiile, electrocutarea sau alte accidente, daca detectati o defectiune sau miros de ars va recomandam sa opriti functionarea si sa apelati si la distribuitori pentru alte instructiuni.

Tinand cont de mediu putem instala si un disjunctor pentru scurgerea in pamat. In lipsa acestui disjunctor pot sa apra accidente sau incendii. Tinand cont de mediu poate sa fi instalat si un disjunctor petru scurgerea la pamant. In cazul in care acesta lipseste pot avea loc si incendii.

Instalarea aerului conditionat in toate camerele se va face pentru a putea obtine o temperatura constanta in toata casaiar noi va recomandam sa instalati aparate cu capacitati mari de intrare. Aerul rece se va difuza corect in camere.

Trebuie sa instalaticorect furtunul de evacuare pentru condens. Vom tine cont si de normalitatea procesului de evacuare si e necesar in sensul acesa si un furtun.