O tablă interactivă este un obiect de birou cu un display electronic, care se montează, adesea, pe un perete sau pe un stand pe podea. Pentru a putea fi utilizată, se conectează la un calculator sau laptop. Ea se folosește foarte des în lumea afacerilor, în cadrul întâlnirilor dintre clienți și proprietarii unor firme, precum și la cele dintre oamenii de afaceri. Tablele interactive au mai multe avantaje, printre care se numără:

1. Transformarea întâlnirilor de afaceri în producții colaborative

Tabla electronică interactivă le oferă participanților la o întâlnire de afaceri să se implice în mod activ la prezentarea informațiilor afișate de ele, nemaifiind nevoie ca toată lumea să aștepte ca o altă persoană din încăpere să vină în fața lor și să scrie datele cu un marker, pierzându-se astfel, mult timp.

Ceea ce apare pe ecranul acestor table poate fi partajat, salvat și chiar editat de către toți cei care iau parte la ședință. Astfel, lor le este mult mai ușor să se concentreze asupra prezentărilor dacă pot accesa și interacționa cu informațiile în timp real.

2. Adnotarea documentelor

Spre deosebire de o tablă normală, una electronică permite schimbarea în mod eficient a documentelor. De exemplu, dacă se prezintă un proiect arhitectural clienților, se pot adăuga hyperlink-uri, alte schițe, clipuri video, sau alte aplicații care pot face comunicarea cu aceștia mult mai ușoară.

3. Conectarea la telefoanele mobile

Dacă se folosește dispozitivul potrivit, tablele interactive se pot conecta cu ușurință la un telefon cu Android prin folosirea unei singure aplicații, în acest fel putându-se partaja rapid date și informații între mai mulți participanți.

4. Eliminarea utilizării markerelor

Tablele moderne, cu display electronic, sunt dotate cu tehnologie touchscreen. Asta înseamnă că este suficient să vă folosiți degetele pentru a interacționa cu ea, fără a mai fi nevoie să folosiți markere care lasă pete pe mâini sau pe haine. Este mult mai eficient să faceți prezentări de pe o tablă interactivă, deoarece puteți naviga printre fișiere mult mai ușor, doar cu o simplă atingere.

5. Salvarea informațiilor

Un astfel de dispozitiv este bun nu numai la prezentarea de proiecte, ci și la salvarea informațiilor afișate participanților la întâlnire. Dacă doriți să păstrați un fișier, îl puteți stoca în tablă și, de acolo, se poate distribui altor persoane, prin diverse canale electronice.