Reclamele sunt sulfetul comertului iar procesul prin care vor fi ademeniti clientii nu se opreste doar aici. Pentru mai multe persoane procesul va incepe din fata vitrinei ori la intrarea in magazin. Cu ajutorul specialistilor am gasit si cateva aspecte importante de care va fi bine sa tineti cont daca va apucati de amenajari  spatii comerciale.

Sfaturile tin in principiu de optimizarea atmosferei din magazine care se poate materializa prin incasari foarte mari.

Sfaturi pentru amenajari spatii comerciale

Lumina e un element cheie atat pentru interior cat si pentr exterior. Pentru a eneficia de o iluminare buna a vitrinelor se utilizeaza reflectoare cu halogen ori cu ioduri metalice, pe sina sau incastrate care au o putere mai mare decat puterea unui bec normal. Lumina este concentrata pe produse pentru a le putea scoate in evidenta.

Lumina e importanta si la interior dar s la exterior si neori e bine ca lumina din interior sa nu fie la fel ca cea exterioara pentru ca daca din afara lumina pare difuza se va creea a impresie de spatiu intunecat iar potentialii clienti pot sa creada ca magazinul e inchis. In acelasi timp luminile din iterior sunt adaptate si la ideea magazinului. Daca sunt vandute televzoare nu e recomandata lumina puternica dar pentr un concept relaxant precum o cafenea se poate aplca o lumina usoara.

Pentru magazinele de bijuterii e recomandata o lina inchisa in general si una puternica pe prodse tinand cont si de temperatura becurilor.

Pe rafturi ar trebui sa eciste si o iluminare corecta astfel incat sa apara mai putine mbre care sa creeze confuzii.

In amenajarea unui spatiu comercial vom lua in calcul si directia in care se deplaseaza clientii. Laturile verticale trebie evidentiate cu afise pentru a atrage atentia clientilor. Pentru panourile pliabile cu fata dubla putem sa tinem cont si de momenutl zilei.