Unde se utilizeaza tabla zincata cutata?
Tabla zincata cutata este una dintre cele mai bune si utilizaate solutii pentru constructia de pereti de compartimentare si acoperisuri.
Tabla zincata cutata se poate folosi de asemenea si pentru construirea si reabilitarea unor spatii ce sunt utilizate ca diferite destinatii precum: depozitare, showroom-uri, sali de sport, birouri, centre comerciale etc. Foile din tabla zincata cutata se pot folosi si ca elemente de inchidere, atat in partea exterioara cat si in cea interioara, in special in spatii destinate anumitor activitati precum productie, birouri, depozitare, service-uri auto, sali de sport etc. Datorita cantitatii de zinc ce o acopera, tabla zincata cutata achizitionata online la super pret de aici nu rugineste si poate fi folosita foarte mult timp.
Comanda online tabla zincata cutata de pe mesterumanole.ro
Acum, pe site-ul magazinului online Mesteru Manole gasesti tabla zincata cutata de grosimi diferite, grosimile disponibile online pe site fiind de: 3, 3.5, 4, 4.5, 6 mm, toate avand dimensiunea de 840 x 2000 mm. De asemenea, tot pe site poti gasi tabla zincata cutata colorata maro si rosu special vopsita pentru a fi folosita in constructia de acoperisuri.
Cum se monteaza tabla zincata cutata?
Un sistem de acoperis din tabla zincata cutata este recomandat in special pentru cladirile ce au o panta mica. Acest sistem de acoperis este unul foate practic in comparatie cu unul cu tigla ceramica, deoarece acesta tabla nu depaseste 5kg/mp si nu necesita sipca.
Cand se realizeaza un acoperis din tabla zincata cutata, foile acesteia trebuie prinse atat intre ele cat si pe anumite elementele de rezistenta. Este indicat ca acest proces de prindere intre foi, sa se execute, cat de mult posibil, pe sol.
Apoi, inainte de incepere propriu-zisa a montajului acoperisului, trebuie executate urmatoarele doua operaiuni:
- Trebuie verificat cu atentie daca distanta dintre reazem si latimea foilor de tabla corespunde conform proiectului initial si este aceeasi si la fata locului
- Foile de tabla zincata cutata sa nu fi suferit anumite deformari din cauza transportului si manipularii necorespunzatoare
Dupa ce sunt atent verificate lucrurile mentionate mai sus, se poate incepe montajul propriu-zis
Montajul foilor de tabla zincata cutata trebuie sa inceapa intotdeauna de la poala acoperisului. Apoi, foile se vor petrece pe toate laturile. Dimensiunea petrecerii se va face intotdeauna in functie de profilul foilor, iar prinderea trebuie de asemenea facuta pe partea inferioara a profilului. Este foarte important de retinut faptul ca montajul trebuie facut numai in conditii meteo favorabile si care permit ca acest proces sa se desfasoare. In cazul in care, vantul are o viteza mai mare 7m/s nu trebuie inceput montajul tablei.
Foile de tabla zincata cutata se vor prinde pe pane, fiecare cu cate un element de asamblare pe fiecare cuta in parte. Dupa prinderea unei foi de tabla, se executa imediat prinderea ei laterala de foaia montata anterior. Distanta maxima permisa intre elementele de asamblare pentru prinderea foilor trebuie sa fie de maxim 300 mm. Pentru prinderea foilor de tabla zincata cutata pe pane, trebuie utilizate suruburi autofiletante, iar pentru prinderea foilor intre ele, trebuie utilizate nituri oarbe.
Numarul elementelor de asamblare, trebuie intotdeauna sa se stabileasca la inceput printr-un calcul exact pentru ansamblul respectiv, dar trebuie luate si un numar extra de elemente de prindere pentru a fi siguri ca sunt suficiente cele calculate anterior.
Cateva informatii despre Mesteru Manole
Mesteru Manole este un nou magazin online de materiale de constructii ce comercializeaza online o gama foarte variata de produse din diferite game. Pe site-ul www.mesterumanole.ro, poti sa vezi online toate produsele comercializate de Mesteru Manole la super preturi. In plus, pentru orice nelamurire sau sfat Mesteru Manole va fi mereu la indemana la numarul de telefon 0746.205.195.
Comentarii Recente