Inca de cand copilul este mic plimbarile in aer liber vor face obligatoriu parte din program. Mai tarziu cand copilul va creste se va obisnui cu rutina de zi cu zi si va sti ca se apropie ora pentru iesit afara, isi va cauta singur hainele si va indica usa si probabil ca va amintiti de rugamintile pe care vi le adresau parintii pentru a intra in casa cand se facea foarte tarziu.

Copiii isi creaza propriile jocuri. Comparativ cu acasa unde stau tot timpul in fata televizorului sau in fata calculatorului, joaca afara le permite tuturor copiilor sa fie creativi si sa isi inventeze jocuri ori reguli in functie de care sa se ghideze. Joaca ii ajuta sa isi dezvolte personalitatea si creativitatea dar si sa ia decizii sau sa rezolve anumite situatii.

Importanta jocului in viata copilului

Dezvoltarea abilitatilor se va face mult mai repede in momenthul in care copilulse joaca. Acesta va invata mai repede texturile, culorile, sunetele suv diverse forme perfecte pentru explorat. Ajutati copilul sa gaseasca diverse solutii pentur a rezolva aumite situatii si pentru a isi dezvolta inteligeta emotionala.

Aspectul social este improtant. In momentul in care copilul e liber sa se joaca afara va fi nevoit sa isi insuseasca mai multe abilitati sociale. In casa, in gradinite ori la scoala nu sunt la fel d emute posibilitati prin care sa va alegeti partenerii de joaca pe cand afara se pot imprieteni cu cine doresc.

Daca va amintiti de propria copilarie sigur va vor veni in minte vacantele la tara, sotronul din fata blocului si jocurile cu mingea. Joaca lasa copiilor si posibilitatea de a experimenta, de a descoperi sid e a isi testa limitele cu activitati unde danseaza, striga si alearga fara s ali se mpuna limite.

Aspectul social este foarte improtant. Aunci cand copii sunt liberi sa se joace pe afara vor trebui sa isi insuseasca si unele abilitti sociale. In casa la gradinita sau la scoala nu sunt la fel de multe posibilitati de a va alege partenerii de joaca pe cand avara pot sa se imprieteneasca cu oricine vor.

Copiii invata interactionand cu lumea din jur si gacc cunostinta cu gravitatia de exemplu atuncic and observa ca de fiecare data aluneca in jos. daca copilul nu vrea sa paraseasca canapeaua sau scaunul din fata calculatorului va recomandam sa ii cumparati jucarii pe care sa le utilizeze afara.