Copiii invata mai bine prin joaca

de | iul. 23, 2016 | Afaceri

Inca de cand copilul este mic plimbarile in aer liber vor face obligatoriu parte din program. Mai tarziu cand copilul va creste se va obisnui cu rutina de zi cu zi si va sti ca se apropie ora pentru iesit afara, isi va cauta singur hainele si va indica usa si probabil ca va amintiti de rugamintile pe care vi le adresau parintii pentru a intra in casa cand se facea foarte tarziu.

Copiii isi creaza propriile jocuri. Comparativ cu acasa unde stau tot timpul in fata televizorului sau in fata calculatorului, joaca afara le permite tuturor copiilor sa fie creativi si sa isi inventeze jocuri ori reguli in functie de care sa se ghideze. Joaca ii ajuta sa isi dezvolte personalitatea si creativitatea dar si sa ia decizii sau sa rezolve anumite situatii.

Importanta jocului in viata copilului

Dezvoltarea abilitatilor se va face mult mai repede in momenthul in care copilulse joaca. Acesta va invata mai repede texturile, culorile, sunetele suv diverse forme perfecte pentru explorat. Ajutati copilul sa gaseasca diverse solutii pentur a rezolva aumite situatii si pentru a isi dezvolta inteligeta emotionala.

Aspectul social este improtant. In momentul in care copilul e liber sa se joaca afara va fi nevoit sa isi insuseasca mai multe abilitati sociale. In casa, in gradinite ori la scoala nu sunt la fel d emute posibilitati prin care sa va alegeti partenerii de joaca pe cand afara se pot imprieteni cu cine doresc.

Daca va amintiti de propria copilarie sigur va vor veni in minte vacantele la tara, sotronul din fata blocului si jocurile cu mingea. Joaca lasa copiilor si posibilitatea de a experimenta, de a descoperi sid e a isi testa limitele cu activitati unde danseaza, striga si alearga fara s ali se mpuna limite.

Aspectul social este foarte improtant. Aunci cand copii sunt liberi sa se joace pe afara vor trebui sa isi insuseasca si unele abilitti sociale. In casa la gradinita sau la scoala nu sunt la fel de multe posibilitati de a va alege partenerii de joaca pe cand avara pot sa se imprieteneasca cu oricine vor.

Copiii invata interactionand cu lumea din jur si gacc cunostinta cu gravitatia de exemplu atuncic and observa ca de fiecare data aluneca in jos. daca copilul nu vrea sa paraseasca canapeaua sau scaunul din fata calculatorului va recomandam sa ii cumparati jucarii pe care sa le utilizeze afara.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]