Existenta unui ventilator de calitate nu elimina existenta unui aparat cu aer conditionat. Aceste aparate pentru racit pot sa existe in locuinte fara sa va faceti griji ca unul din ele e in plus.

Vetilatoarele de camera sunt aparate de racit comode, practice, care va pot scoate din incurcaturi in zilele calde de vara dar existenta lui poate sa nu fie suficienta.

Un aparat pentru racit cum este ventilatorul de camera nu are de fiecare data capacitatea de a raci la fel de bine cum face aerul conditionat dar va permite sa va racoriti aerul rapid fara foarte mari batai de cap si avand si costuri reduse.

Un ventilator pentru camera e flexibil si va permite sa il puneti in locurile in care aveti nevoie  indiferent cat de incomode ar fi. Felxibilitatea si costurile reduse sunt principalele atuuri ale ventilatoarelor de camera bune.

Ventilatoarele pot sa fie folosite in interior sau in exterior. Aceasta ar trebui sa fie prima intrebare pe care sa v-o puneti in momentul in care plecati la drum sa aleget cel mai bun ventilator.

Atunci cand va doriti un vetilator care sa va racesca aerul din locuinta, puteti sa optati pentru un ventilator de camera care are un design care sa va placa si care sa aiba caractersiticile tehnice care sa il faca foarte performant. Daca la exterior e lcocul ventilatorului va trebui sa alegeti un ventilator pentru exterior, special pentru terase sau gradini.

Diferenta dintre ventilatoare de camera care au design care sa va placa si care au caracteristicile tehnice care sa il faca performant. Dar daca pentru exterior e locu unui ventilator va trebui sa alegeti unul de exterior in special pentru gradina sau pentru terasa. Diferenta dintre ventilatoarele de camera si cele de gradina sta in primul rand in puterea pe care o are ventilatorul. Ventilatoarele de exterior trebuie sa fie mai puternice spre deosebire de cele de camera.

Alte caracterisitici distincte pe care le au ventilatoarele sunt costituita robusta, izolatia, dimensiunile mari si diverse alte functii particulare.

Printre cele mai des intalnite ventilatoare pentru exterior gasim sistemele de racire cu ceata si ventilatoarele care pulverizeaza apa.

Sistemele de racire cu ceasa sunt cel mai des intalnite la baruri si terase si mai putin in locuinte. Cei mai mult prefera entilatoarele cu apa pentru ca se instaleaza mai uosr si sunt mai eficiente.