In ultima perioada, tot mai multe centre spa de relaxare, recunosc ca, din ce in ce mai multe persoane isi programeaza acele sedinte esentiale de masaj pentru recapatarea energie de care au nevoie si pentru acea relaxare unica pe care le ofera acestea.

acest tip de masaj AyurvedaUna din aceste tipuri de terapii, pentru care majoritatea persoanelor acorda o importanta destul de mare si care dupa numai o sedinta te vei simti mult mai relaxat si mult mai energizat este prin intermediul masajului Ayurveda. Acesta tip de masaj iti va aduce nenumarate beneficii pe langa acea simpla relaxare si energizare a organismului. Printre cele mai importante putem enumera detoxifierea organismului, ameliorarea problemelor legate de circulatia sangvina si de mobilitate a articulatiilor, precum si recapatarea stralucirii pielii.

Un lucru foarte important de care trebuie sa ti cont, in legatura cu acest tip de masaj Ayurveda, este acela ca doar un terapeut profesionist, ce are o experienta foarte mare, iti va face acel masaj profesionist, si numai acesta iti va aduce acele beneficii de care mentionam mai sus.

Tehnica Indiana folosita in masajul Ayurveda

Cele mai apreciate si importante centre Spa iti pun la dispozitie doua tipuri de masaj Ayurveda, cel clasic sau cel indian, ce se efectueaza doar la nivelul scalpului si are ca obiectiv relaxarea mentala. Pentru o experienta unica, la nivelul intreg corpului, poti combina cele doua tipuri de masaj Ayurveda.

In acest tip de masaj Ayurveda, terapeutul actioneaza incepand de la nivelul capului spre picioare, invers fata de masajele clasice. Terapeutii folosesc tehnici diverse si speciale, precum cele de presopunctura, actionand pe toate suprafata corpului in diferite intensitati, in functie de nivelul de toleranta al pacientului. Pentru o mai buna revitalizare a tesutului, in timpul acestui masaj Ayurveda, terapeutul foloseste uleiuri speciale din plante, diferite in functie de anotimp. De exemplu, in anotimpul cald sunt folosite uleiuri din floarea soarelui sau cocos, iar cel din masline in cel rece, iarna.