Usile glisante din sticla sau usile culisante sunt apreciate in case moderne deoarece delimiteaza si separa discret si contribuie pentru marirea spatiului din punct de vedere vizual. O usa culisanta de interior se poate  sa fie aparenta sau incastrata iar montajul usilor incastrate poate fi usor de realizat chiar si fara mesterideoarece sistemul de glisare se va monta la vedere deasupra usii.

Alegerea sistemelor de culisare si a unor modele de usa se face tinand cont de spatiul disponibil dar si de stilul prin care se amenajeaza locuinta.

Va trebui sa stiti ca usile glisante inlocuiesc orice usa care exista in casa indiferetn daca e vorba de o usa de baie, de hol sau de living.

Aspectul deosebit este primul avantaj vizibil al usilor glisante. Deoarece sutn aparute recent pe piata de profil prin comparatie cu o usa normala cele culisante se diferentiaza prin designul deosebit si usor de integrat in case moderne.

Manevrarea usoara si o durata de viata mai lunga fac ca usile  glisante sa fie la mare cautare.

Usile glisante  sunt mult mai usor de folosit de catre copii. Usile glisante vor anula riscul ca micutii sa isi prinda degetele in tamplarie. In plus usile culisante nu se vor tranti tocmai din cauza curentilor de aer. I garsonierele mici sau in apartamente usile de sticla inlocuiesc anumiti pereti si separa si zonele de activitte pastrand totodata si senzatia de spatiu degajat.

O alegere inspirata in special pentru bucatariile foarte mici si inguste unde conteaza fiecare centimetru patrat trebuie valorificata la maxim. Daca renuntati la usile normale puteti sa folositi spatiul ramas si  pentru a construi rafturi sau pentru a amplasa electrocasnice.

Pentru bucatariile mari sau cele extinse in balcoane, se intalnesc foarte des la un bloc usile culisante care sunt utilziate in scopul de a delimita zonele de preparare a mancarii. Pentru ca lumina sa patrunda dintr-o zona in alta sfatul nostru este sa utilizati pereti si usi de sticla.