nade crapNadele de crap pot fi considerate specialitati pentru ca pescuitul de crap este el insusi o specialitate in sine. Sunt cluburi speciale de pescuit de crap, exista concursuri tematice pe aceasta tema, si totul pentru ca Domnul Crap este un peste distins. Nadele de crap imbie crapul sa manance, il seduce asa cum nimic altceva nu o pot face. Si pentru fiecare tip de apa, si pentru fiecare marime de crap, exista anumite nade, ale caror ingrediente sunt atent studiate inainte. In aceasta logica, s-a ajuns la 4 tipuri de nade de crap.

Pescarii isi pot face nade de crapi la intamplare, tinand cont de cateva sfaturi dar de multe ori, acelea nu sunt ceea ce trebuie. Magazinele online de specialitate infatiseaza nade obtinute de catre pescari profesionisti, multiplu premiati la concursuri internationale si cu o experienta dovedita in spate.

Momeli de crap – 4 tipuri care se potrivesc in 4 ipostaze

nade de crap
Momelile de crap ajuta pescarii sportivi (dar si amatori) sa prinda mai usor crapul sau sa il atraga in zona in care se pescuieste. Iata care sunt aceste 4 tipuri:

  • Groundbait

Pentru ape mai acide; contin fainuri de peste in completarea fainurilor de cereale; se adauga aditivii potriviti (de pH usor negativ) si astfel se obtine ceva nou, neacid, care in apele mai acide (adica mai pline de plante, mai tulburi) vor fi deosebit de atragatoare

  • Pasturi

Sunt tot groundbait-uri, dar sunt sub forma de pasta; acestea au o viteza de dispersie in apa putin mai mare, si se elibereaza esalonat, astfel incat aromele sa creasca in intensitate repede si lin

  • Pelete

Sunt nade de crapi care stau pe fundul apei mai putin acide; de jos in sus se vor emana atractanti care sa atraga crapii in mreje; poti vedea mai multe detalii pe Carping.ro

  • Seminte (ori intregi, ori spartura; spartura de seminte este ca o explozie de aroma uleioasa, care atrage crapul intotdeauna); mai mult, semintele se pot combina cu alte nade pentru crapi sau cu boilies-uri, pentru un succes garantat (masura luata mai mult in pescuitul sportiv, pentru crapii mari)

Nada de crap – nu o prepara tu riscand sa dai gres; cumpar-o din online si foloseste-o cu incredere!

nade pentru crapiDaca inca nu esti sigur ca nadele din comert te-ar putea ajuta mai bine decat nadele pe care le-ai putea prepara tu insuti, atunci gandeste-te la faptul ca pescarii profesionisti de crap studiaza ingredientele cu atentie si le combina intr-un mod precis, in proportii exacte. Nada aceasta de crapi nu da gres.

Si, pe de alta parte, gandeste-te cat te-ar costa si cat timp ai pierde tu. Daca achizitionezi din online nade de crapi, atunci vei obtine chiar acasa la tine intr-un timp scurt si la un pret avantajos nade de o calitate superioasa, care sa poata obisnui crapii cu o aroma pe care, atentie!, sa o caute ulterior.

Asadar,iti poti aranja „terenul” si pentru urmatoarele ocazii. Pentru ca nu te duci numai o singura data la pescuit de crap, nu-i asa?