Sistemul detine camere de supraveghere fara fir ce sunt conectate la reteaua de Internet existent in locuinta. Sistemul se configureaza usor, insa are anumite limitari, inclusiv lungimea mult prea mica a videoclipurilor pe care le inregistreaza. Toti oamenii dorm mai linistiti atunci cand stiu ca in locuintele noastre sunt camere de supraveghere. O camera de supraveghere este accesibila, poti sa vezi daca cainele doarme pe canapea atunci cand incerci sa-l dresezi sa stea langa aceasta. In timp ce sunt nenumarate optiuni de camere de supraveghere sau camere web pentru locuinta sau birou, aproximativ toate au nevoie de fire. Insa, adaugarile recente pe piata camerelor de supraveghere pentru locuintelei pot fi instalate aproape oriunde in locuinta sau in curte daca acestea sunt acoperite de reteaua Wi-Fi.

Echipamentul de clipire Blink pentru camerele de supraveghere pentru locuinta si pentru monitorizarea video HD utilizeaza camere mici, alimentate la baterii si poate fi ascuns oriunde sau instalat in orice spatiu pe care doresti sa-l monitorizezi. O setare a sistemului este esential pentru chiriasii care doresc sa arunce un ochi peste obiectele lor fara sa fie necesar sa ruleze firele la fiecare camera de supraveghere. Echipamentele de clipire constau intr-un modul de sincronizare mic, ce se conecteaza la reteaua de la domiciliu prin Wi-Fi sau Internet. Modulul de sincronizare este unica piesa a echipamentului care are nevoie de putere si care poate fi folosita de orice port USB alimentat. Pentru a face setarea clipirii este nevoie de un telefon iOS su Android cu ajutorul aplicatiei ITS gratuita. Aplicatia indica pasii pentru setarea modulului de sincronizare, ceea ce presupune setarea unei adrese si unei parole. Apoi, se seteaza in fiecare camera de supraveghere.

Camerele de supraveghere sunt alimentate de doua baterii AA cu litiu, care se pastreaza un an intreg cu utilizare zilnica. Imediat ce camera de supraveghere este alimentata, aplicatia va cere sa introduci numarul de sub capacul bateriei sistemului. Legatura se face rapid si fara piedici de pana la 10 camere. Apoi, se instaleaza sisemele in locurile dorite. Aplicatia va arata imaginea live si un contor care indica puterea de semnal a camerei la modulul de sincronizare. Odata plasate camerele, poti configura optiunile de inregistrare cu ajutorul aplicatiei. Exista posibilitatea salvarii clipurilor pe calculator si un USB de pe modul de sincronizare permite stocarea locala cu o unitate flash. Camerele cu clipire au microfon si audio inregistreaza fiecare clip. Nu exista nici un difuzor pe camere, astfel incat cele doua sensuri audio nu sunt posibile. Fiecare camera cu senzor de miscare are o sensibilitate ajustabila. Poti urmari vizualizarea in direct de pe fiecare camera, insa inregistrarea live in timpul vizualizarii nu este posibila. Precum un sistem de alarma, ai posibilitatea de a seta camerele sa inceapa sa inregistreze cand detecteaza miscari. De asemenea, le poti dezarma atunci cand esti acasa si nu vrei sa primesti notificari de material video cu familia in timp ce se deplaseaza prin casa. Un lucru de precizat este faptul ca nu sunt rezistente la apa si detectoarele de miscare nu functioneaza prin sticla. Daca doresti sa supraveghezi zona de la intrare, monteaza o camera sub o veranda acoperita sau un videointerfon sau interfon.