Dispozitivele si aparatele traditionale din locuinta contine tehnologii noi digitale. De la obloane la frigidere, acum totul poate fi controlat de pe smartphone. In zilele noastre, generatia Millennials a ajuns la punctul de maturitate. O mare parte dintre ei sunt deja experti sau isi termina cariera, iar asta presupune, un nou inceput de independenta care incepe, desigur, prin o noua casa. Potrivit unui studiu realizat de Samsung, generatia este complet diferita de cea anterioara in privinta aceasta. In conformitate cu compania sud-coreeana, pe acestia nu-i intereseaza atat de mult spartiul fizic in care doresc sa traiasca precum si alte dispozitive si echipamente care corespund standardelor. Si cum sunt care s-a nascut cu gandirea digitala si inoculata, se astepta ca noile tehnologii sa fie in toate activitatile de rutina. Acesta este motivul pentru care noile tehnologii impreuna cu „internetul obiectelor”, precum si sistemele create pentru automatizarea casei, au o crestere considerabila pe piata.

Aici, sunt tehnologii ce schimba designul locuintelor, iar acestia vor o lume digitala, mult mai interconectata cu viata:

Totul prin intermediul unui click – Smartphone-ul a ajuns la niveluri de omniprezenta pe care, probabil, va disparea in viitorul oricarui sofer, cum ar fi: control de la distanta, aerul conditionat, usa de la garaj, etc.. Astazi, sunt aplicatii care conecteaza sisteme diferite in una singura, asemanator unui router de Internet, si astfel, sa aibe controlul asupra locuintei cu ajutorul smartphone-ului. Alternativele noi, de a controla traseul unui aspirator, pentru automatizarea printr-o simpla comanda, aparatele de aer conditionat sa se deschisa si aerul sa mentina o temperatura normala atunci cand ajungi acasa, si multe alte lucruri sunt posibile cu facilitati mari. De asemenea si cheile sunt pe cale de disparitie. Daca inainte, incuietorile digitale, au fost ceva fascinant la masini, in ziua de azi se implementeaza dispozitive asemanatoare pentru usile de la locuinte. Asadar, o persoana poate intra in locuinta, cu o simpla atingere a smartphone-ului. Desi s-ar putea crede ca reprezinta o solutie destul de avantajoasa pentru infractori, in realitate, sunt incorporate diverse controale de securitate ce asigura nu doar ca aceeasi persoana are acces, dar niciodata nu va mai suferi ca nu stie ce a facut cu cheile.

Frigidere si masini de spalat inteligente – Internetul lucrurilor a patruns in spalatorii si bucatarii. In afara de faptul ca dispozitivele traditionale si plane, a caror functie a fost una singura, astazi, evolutia digitala a patruns in separatoarele frigiderelor si cu ajutorul unui cip poate gestiona cantitatea de piata disponibila si sa anunte consumatorul atunci cand are nevoie de oua, lapte, legume sau altceva. Asemanator, frigiderele inteligente au, de asemenea, cateva caracteristici suplimentare, cum ar fi automatizarea temperaturilor exacte pentru diverse tipuri de alimente. Masinile de spalat rufe nu sunt omise de impactul tehnologiilor noi, iar unele vin deja echipate cu un sistem de comunicatii pentru mobil, astfel incat consumatorul poate activa printr-un click, indiferent de spatiul in care este, spalarea automata, controlul cantitatii de sapun, apa, controlul informatiilor fiscale si alti parametri.

Dispozitivele prietenoase – Cele mai inalte tehnologii de cost ce vin in ajutarea mediul inconjurator nu reprezinta o piedica pentru Millennialas, care nu se gandesc daca platesc mai mult in schimbul unui mediu mai prietenos. De fapt, cea mai dorita caracteristica este faptul ca inventatorii pot crea sisteme care ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. De asemenea, majoritatea companiilor, prevad o micsorare a combustibilului, iar datorita rezultatului acesteia, s-au creat autoturisme electice eficiente, ce pot fi incarcate la fel de usor precum incarcarea unui smartphone acasa.