Cum se cumpara tencuiala decorativa?

de | mai 28, 2016 | Afaceri

O tencuiala decorativa este un material pentru constructii cu principalul rol de a asigura suprafetelor un aspect estetic plavut. Un lucru foarte usor de remarcat este aspectul estetic diferit care se poate observa cu ochiul liber. De aici se poate remarca diferenta de forma dintre ele.

De asemenea aspectul poate sa fie foarte asemanator dar cu o privire mai atenta se poate observa o diferenta intre ele. Unele au un aspect de praf de piatra, altele un aspect zgariat, canelat. Aspectul poate sa fie asemanator dar la o provire atenta se poate observa o diferenta cu granulatia. Granulatiile pot sa varieze intre 0.5 mm pana la 3.5 mm.

Un aspect mai putin cunoscut este acela ca acestea se deosebesc din pucnt de vedere al calitati in fucnte de compozitia chimica pe care o au. In functie de compozitia se poate incadra in mai multe categorii.

Tencuielile minerale sunt acele tencuieli in compozitia intra ciment, pietricele din marmura, materiale si pot sa aiba unul din aspectele estetice.

Tencuiala acrilica este o tencuiala in componenta carora intra rasini acrilice, materiale de umplutura, marmura si pigmenti al caror aspect poate sa aiba formele mentionate mai sus. Spre deosebire de tencuielile minerale este o imbunatatire calitativa ale acesstora se datoreaza rasinilor care intra in componenta lor si le dau easticitate si le maresc gardul de hidrofobizare.

Tencuielile silicatice sunt tencuieli care contin rasini, materiale de umplutura, silicati, pietricele de marmura. Comparandu-le cu cele doua anterioare vom avea si aici o imbunatatire calitativa care se datoreaza silicatilor si rasinii si tencuielile silicatice ies in evidenta prin permeabilitate si de asemeeni prin rezistenta la muschi si la licheni. Faptul ca suntem pe locul 1 la permeabilitate se recomanda cu succes la fatadele termoizolate cu vada minerala.

Tencuielile siliconice sunt tencuieli in compozitia carora intra rasinile silicnoce, materialele de umplutura, pigemntii, pietricelele de marmura si de asemenea iau mai multe asepcte. Aceste tencuieli sunt varful de gama acestea fiind peremabile la vapori s sunt foarte rezistele ma ultraviolete si la conditii atmosferice extreme.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]