Dupa ce stabiliti data evenimentului alegerea unei locatii este urmatoarea etapa importanta, indiferent daca este sau nu vorba de planificarea nuntii sau botezului. Decoratiunile, flosirle si designul pentru eveimente se aleg in functie de restaurant. Pentru nunti ar fi bine sa incepeti cautarile cu cel putin 8 luni inainte de eveniment pentru a ne asigura ca sunt mai multe variante. Sunt si aspecte de care ar fi bine sa tinem cont inaitne sa incepem cautarile cum ar fi numarul invitatilor pe care ii avem si bugerul alocat dar si tema evenimentului. Locatia aleasa trebuie sa apba spatiu suficient pentru a gazdui evenimentul si pentru ca petrecerea sa u fie foarte aglomerata.

Dupa ce restrangeti numarul de locatii va trebui sa discutati pentru o oferta personalizata, costul meniurilor si chiria locatiei dar si alte oferte care au legatura cu amenajrea. Dupa ce analizati detaliile va trebui sa alegeti localul si sa incepeti si discutiile. Stabiliti intalniri cu persoanele de contact din partea restaurantului si asigurati-va ca aspectele importante sunt clarificate din timp pentru a putea evita suprizele. Inainte de a semna un contract va trebui sa clarificati urmatoarele aspecte: spatiul disponibil si daca locatia are mai multe camere pentru evenimente sau este vorba doar despre sala in care va avea loc petrecerea. Este important sa luat in calcul toate aceste aspecte deoarece veti putea astfel sa evitati trecerea altor clienti.

Verificati cu atentie locatia si tineti cont si de costul meniului. In contract este posibil sa aveti trecuie preturile finale si tate optiunile cu mentiunea ca acestea sa nu se modifice in timp. Calrificati tot ceea ce se afla in meniu si accesoriile care sunt incluse in pret. Daca meniurile au pretul stabilit in euro calrificati de la inceput cursul la care se va face plata. Este necesar sa aveti un numar final estimativ de invitati si o data limita pentru a confirma numarul final.