Nu esti primul care probabil se intreaba de ce pretul pentru o ora chinuita in interiorul unor incaperi amenajate este suficient de mare incat cu acei bani ai putea linistit sa te duci la orice film 3D de oriunde din Bucuresti, si pe deasupra sa mai si mananci niste popcorn. Ei bine, exsta si argumente pentru pret, si exista si argumente pentru mersul la un escape room in Bucuresti in detrimentul mersului la cinema, sau macar in alternanta cu mersul la cinema.

game-of-thrones-300x170 (1)Desi conceptul de „escape the room” a prins si in Romania si a luat amploare in ultimii ani, popularitatea lor este depasita de cea a cinematografelor 3D. Sunt doua experiente total diferite, care nu suporta grade de comparatie. Cu toate acestea, poate te intrebi de ce pretul la un escape room in Bucuresti este egal sau chiar putin mai mare fata de pretul pentru un bilet la un fim 3D.

Tematici asemanatoare, experimentate in escape rooms chiar din interior, sub o presiune placuta

Succesul comercial al filmelor de tip saga sau cu supereroi, care continua periodic cu inca un film, a inspirat si detinatorii de „escape the room” din Bucuresti sa isi amenajeze minim una dintre camerele detinute dupa forma si asemanarea filmului in sine. Astfel, tematica poate fi chiar aceeasi cu cea din filmele 3D de la cinematograf.

Un room escape iti ofera ocazia

  • sa fii tu actor, personaj sau
  • sa ai interactiune directa, palpabila, cu acestia
  • sa beneficiezi de decoruri palpabile – la filmele 3D, decorul este in mare masura computerizat, el nici nu exista in realitate, pe cand la room escape exact in asta consta maiestria
  • sa faci cu prietenii tai actiunea filmului, nu sa stati unul langa altul pe scaune
  • sa traiesti emotii pe care actorii din film doar le mimeaza

La cinematograf se incurajeaza pozitia statica si consumul de alimente si bauturi de timp snack si junk food, pe cand in acele „rooms” din care tu incerci sa „escape”, stai in tot felul de pozitii, stai in picioare, te grabesti, cari, te intinzi dupa ceva, asadar faci miscare si nici nu mai ai cand sa consumi acele alimente.

Bun, dureaza o ora, dar inainte ti se prezinta regulile, pe urma esti intrebat cum ti s-a parut experienta, asadar programul, cu totul, dureaza chiar o ora si jumatate, desi in ultimul timp au aparut si concepte de escape room, cel putin in Bucuresti, unde durata este si mai mare.

Nu spune nimeni sa eviti sa mergi la cinema, ci ca exista room escape si e chiar frumos acolo!

Nu spune nimeni sa eviti sa mergi la cinema, ci doar sa stii ca sunt disponibile in Bucuresti activitati de tip room escape care se reinventeaza periodic si care prin avantajele sale si prin faptul ca participa la crearea de legaturi mai puternice intre prieteni, isi merita costul fara nicio indoiala.

Si daca tot nu esti convins, iata un fapt: cu iubita nu poti merge la astfel de camere sau filme daca nu este pasionata. Exista destule activitati dansante sau culturale pentru umplerea timpului petrecut in doi, dar uneori atmosfera semi-tabu poate fi redata subtil, prin joculete amuzante si decente intr-un escape room. Umorul este pe deplin prezent in acea camera, si este un umor de calitate, fara sa fie grosolan. Asadar, pentru o ora petrecuta intr-un mediu amuzant si special, un escape room este locul ideal, si nimic altceva. Indiferent cat costa.