Mai mult decat niciodata continutul website-ului este extrem de important. Zecile de link-uri de pe site-uri performante care au pozitii eficiente in motoarele de cautare, numeroasele link-uri de pe retele de socializare, pot avea un impact extrem de redus daca continutul site-ului nu este relevant, informativ, scris corespunzator si corect gramatical. Daca site-ul dvs. se prezinta sub aceasta forma, este o sansa redusa ca utilizatorii sa il citesca si prin urmare nici motoarele de cautare nu il vor considera relevant.

Continutul conteaza pentru aproximativ 60% iar efortul de a crea un continut relevant va fi o munca cu adevarat apreciata. Continutul pe langa unicitate si informatie trebuie sa contina si cuvinte cheie aferente domeniului dvs. de activitate, cu imagini si filmulete camptivante care impreuna vor prezenta fundatia unui website bine structurat. Onestitatea este o metoda de abordare a unui continut de calitate.

Inainte de a trece spre optimizare seo si catre alte campanii de marketing online, acest pas este absolut necesar si trebuie finalizat corespunzator, deoarece orice alte activitati ulteriore  nu sunt relevante daca acest aspect nu este eficient.

Cautarea si depistarea cuvintelor cheie pentru continut

Cuvintele cheie sunt acele fraze sau expresii care sunt incluse in textul si in imaginile continului unei pagini web iar alegerea corespunzatoare a acestora este esentiala. Greselile pe care multi le fac in acest sens este ca nu se gandesc la un nivel prioritar la nevoile potentialilor clienti care utilizeaza motoarele de cautare. Intrebarea cea mai corecta inainte de a incepe procesul de dobandire a cuvintelor cheie este: Ce vor scrie potentiali mei clienti in motoarele de cautare?. Sub alta forma,  ce cuvinte cheie vor utiliza acestia cand imi vor cauta serviciile sau produsele.

Indiferent daca detii o afacere de mici dimensiuni sau detii un website ca si hobby, trebuie sa stabilesti de la inceput exact despre ce este vorba in website-ul tau si cine pot fi clientii si vizitatorii tai. Golurile inceputului tau de campanie online trebuiesc luate in considerare din stadiul de incipit iar urmatoarele intrebari pot avea un efect benefic in acest proces: Care este audienta mea? Fac parte dintr-o anume zona demografica sau sociala? Care este nisa mea de activitate ? Este domeniul meu de activitate relevant doar pentru zona locala sau poate avea rezultate eficiente si national sau international ? Din acest moment poti deja scrie o serie de fraze referitor la ceea ce poti oferi.

Practic, acest excercitiu este primul stadiu din procesul de optimizare site. Scrierea unor cuvine cheie si a unor fraze relevante va ajuta cu siguranta la o mai buna prezenta in motoarele de cautare si la un timp crescut pe website al utilizatori care vor intra pentru a citi sau pentru a viziona pozele si filmulete prezentate. Pentru scrierea continutului va puteti ajuta de programe precum Notepad sau Excel. Nu va faceti griji asupra a cat de buna este o anumita expresie sau fraza, pur si simplu incepti sa scrieti toate cuvintele care va vin in minte.