Atunci cand stai pe scaun la birou ar trebui sa ai o pozitie corespunzatoare, cu coloana bine sustinuta, in pozitie dreapta. Cel putin asa ne spun toti doctorii si ne indica care pot fi consecintele unor pozitii ale spatelui nepotrivite. De aceea este foarte important sa ai un scaun de birou bun. Acestea se gasesc in magazinele cu mobilier, dar si in cele specializate doar pe scaune de birou. Pentru ca oamenii muncesc de la birou, isi petrec foarte mult timp pe scaun si de aceea este important ca acesta sa fie unul potrivit pentru spate.

O pozitie nepotrivita poate afecta coloana vertebrala si poate cauza dureri puternice in zona cervicala sau in zona lombara a spatelui. In schimb, un scaun potrivit poate diminua din raul cauzat deja. De aceea este bine ca locul in care lucrati sa fie pregatit cu scaune de birou ergonomice. Acestea au puterea de a asigura confort si sunt special create cu un spatar care sa sprijine coloana vertebrala. Insa nu e suficient. Oamenii care lucreaza la birou trebuie sa incerce sa se mai ridice de pe scaun si sa faca putina miscare la un interval de maximum doua ore. Persoanele sedentare si cele care nu obisnuiesc sa depuna efort sau miscare, vor fi cele mai afectate si vor avea probleme de sanatate.

Exista scaune de birou realizate special din materiale cu memorie care au capacitatea de a mentine corpul intr-o pozitie corecta. Pe langa confortul oferit, aceste scaune de birou sunt dotate si cu cilindri pneumatici care ajuta la ajustarea scaunului in functie de inaltimea biroului si de cea a persoanei care sta pe scaun, cat si in functie de cat de drept vrea sa stea cu spatele. De regula aceste scaune au si brate, spre deosebire de scaunele de bar si de cele pentru salile de sedinta, unde se folosesc adesea scaunele cu cadru metalic, fara brate.

Scaunele de birou trebuie sa fie comode

Scaunele de birou trebuie sa fie comode si sa sustina corespunzator coloana verttebrala