sprinklere

Relative varietati de sisteme de sprinklere ar parea sa fie utilizate, printre altele, ca si metode de protectie impotriva incendiilor, precum si pentru de prevenirea acestora.

Acestea ar fi intalnite relativ frecvent in cladiri industriale, de birouri, banci, cladiri comerciale, hipermarketuri, etc,  dar si in incinte rezidentiale precum case, apartamente, vile, etc.

In diverse scenarii, sistemele de sprinklere ar parea sa consiste dintr-o sursa de apa, sistem de control al presiunii si a debitului de apa, pe langa un sistem de tevi la care sprinklerele ar fi racordate.

La nivel global, aproximativ 40 milioane de capete de sprinklere fiind inlocuite sau/si instalare anual. In relative varietati de cladiri augmentate cu sisteme de sprinklere ar fi estimat ca in jur de  99% din incendii ar fi controlate de catre sprinklere, fara interventia pompierilor.

O relativ mica istorie a sprinklerelor de incendiu

In diverse scenarii, Leonardi da Vinci ar fi fost inregistrat istoric ca fiind unul dintre primii oameni sa construiasca un sistem de sprinklere. Da Vinci ar fi instalat un asa – zis super cuptor in bucataria gazdei sale, impreuna cu benzi transportoare si alte dispozitive.

Intr-o serie de aparente erori, un incendiu ar fi izbucnit in seara unui banchet social. Aparent, sistemul de sprinklere ar fi functionat, oprind raspandirea focului si simultan  inundand etajul, mancarea fiind luata odata cu apa, precum si o parte relativ semnificativa din bucatarie.

La inceputul secolului 18 Ambrose Godfrey ar parea sa fi construit  primul sistem cu sprinklere functional, folosind praf de pusca eliberarea un lichid anti – inflamabil.

Sprinklere de incendiu

In diverse situatii,  sprinklerele cu capat inchis ar fi mentinute astfel, printre altele, de catre un bulb sticlos care ar opera pe post de detector de temperatura. De asemenea, anumite sprinklere s-ar folosi de o legatura dubla metalica, alcatuita din aliaje speciale.

Aceste legaturi metalica sau/si bulbele de sticla ar adauga presiune asupra capatului de teava, functiona astfel ca si un dop de prevenire al scurgerilor de apa pana cand temperatura din preajma sprinklerelor ar ajunge la, sau/si ar trece peste nivelul la care acestea ar fi setate sa se deschida.

Aditional, s-ar parea ca fiecare sprinkler individual ar fi activat indiferent de celalalte, in functie cum ar fi perceputa temperatura. Sprinklere activate ar fi acelea care s-ar afla in apropierea focului, astfel crescand presiunea apei si prevenind de asemenea si variate inconveniente pentru alte segmente ale cladirii.

Ignifugare.eu: oferte variate pentru sprinklere de incendiu

Daca ati fi in cautare de oferte pentru sprinklere de incendiu, incercati si Ignifugare.eu. Ar fi sanse relative semnificative ca aici sa gasiti relative varietati de produse si servici pentru sprinklere de incendiu, printre altele.

Cei care ar fi cumparat de la www.Ignifugare.eu, in relativ mai mare parte, ar parea sa fi mentionat ca ar mai apela la la serviciile si produsele fin gama magazinului Ignifugare.eu, parand sa vorbeasca despre aparenta calitare, precum si despre preturile avantajoase la care ar fi distribuite.