Plafoniere led – solutia ideala pentru iluminatul interior

de | mart. 24, 2016 | Diverse

In ultimii ani, se tot utileaza din ce in ce mai des plafoniere led pentru iluminatul interior. Fie ca este vorba despre case, spatii comerciale, spatii de birouri sau alte tipuri de spatii interior. Plafonierele led sunt solutia foarte eficienta de iluminat, deoarece asigura un flux de lumina directionat fix acolo unde este nevoie. Pe langa acest aspect, cu ajutorul plafonierelor led bine plasate, se pot crea diverse efecte de design interior care vor pune in valoare mai mult acel spatiu interior.

Unde se pot folosi aceste plafoniere led?!

Un sistem de iluminat bine conceput, poate schimba in bine designul interior al unei case, al unui birou sau a oricarui tip de spatiu interior. Ca principal avantaj pe care il ofera, utilizarea unor plafoniere led reduce foarte mult consumul de curent electric, fara a fi afectata calitatea luminii pe care acestea o ofera.

 

Pentru a gandi un sistem de iluminat pe baza unor plafoniere led trebuie luate in calcul urmatoarele trei tipuri de iluminat:

 1. Iluminat general – acest lucru se poate obtine foarte usor prin montarea unei plafoniere led sau a mai multora, central pe tavan in respectiva incapere. Plafonierele led sunt o alegere foarte buna, deoarece acestea ofera o lumina ce poate fi dimabila, fiind controlata in functie de nevoi. In spatiile pentru birouri, plafoniere led asigura lumina puternica de care este nevoie pentru activitatile respective (munca la calculator sau realizarea unor documente scrise). Intr-o locuinta, se poate alege o lumina mai calda si mai relaxanta.
 2. Iluminatul ambiental – aici plafonierele led sunt solutia ideala, deoarece cu ajutorul lor se pot construi multe efecte de design interior.
 3. Iluminatul directionat – tipul de lumina este folosit pentru un scop bine stabilit anterior. Se pot amplasa plafoniere led pe peretii din dreptul patului pentru a oferi o lumina foarte buna pentru citit.

Utilizarea acestor plafoniere led trebuie gandita foarte bine, pentru a exista o armonie si o ambianta potrivita, mai ales in spatiile unde nu exista lumina suficienta.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.966)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.060)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.198)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]