In ultimii ani, se tot utileaza din ce in ce mai des plafoniere led pentru iluminatul interior. Fie ca este vorba despre case, spatii comerciale, spatii de birouri sau alte tipuri de spatii interior. Plafonierele led sunt solutia foarte eficienta de iluminat, deoarece asigura un flux de lumina directionat fix acolo unde este nevoie. Pe langa acest aspect, cu ajutorul plafonierelor led bine plasate, se pot crea diverse efecte de design interior care vor pune in valoare mai mult acel spatiu interior.

Unde se pot folosi aceste plafoniere led?!

Un sistem de iluminat bine conceput, poate schimba in bine designul interior al unei case, al unui birou sau a oricarui tip de spatiu interior. Ca principal avantaj pe care il ofera, utilizarea unor plafoniere led reduce foarte mult consumul de curent electric, fara a fi afectata calitatea luminii pe care acestea o ofera.

 

Pentru a gandi un sistem de iluminat pe baza unor plafoniere led trebuie luate in calcul urmatoarele trei tipuri de iluminat:

  1. Iluminat general – acest lucru se poate obtine foarte usor prin montarea unei plafoniere led sau a mai multora, central pe tavan in respectiva incapere. Plafonierele led sunt o alegere foarte buna, deoarece acestea ofera o lumina ce poate fi dimabila, fiind controlata in functie de nevoi. In spatiile pentru birouri, plafoniere led asigura lumina puternica de care este nevoie pentru activitatile respective (munca la calculator sau realizarea unor documente scrise). Intr-o locuinta, se poate alege o lumina mai calda si mai relaxanta.
  2. Iluminatul ambiental – aici plafonierele led sunt solutia ideala, deoarece cu ajutorul lor se pot construi multe efecte de design interior.
  3. Iluminatul directionat – tipul de lumina este folosit pentru un scop bine stabilit anterior. Se pot amplasa plafoniere led pe peretii din dreptul patului pentru a oferi o lumina foarte buna pentru citit.

Utilizarea acestor plafoniere led trebuie gandita foarte bine, pentru a exista o armonie si o ambianta potrivita, mai ales in spatiile unde nu exista lumina suficienta.