O constructie pe structura metalica este realizata din panouri prefabricate cu izolatie interioara de poliuretan sau vata minerala, pe un schelet metalic montat anterior. Pentru a fi eficienta, investitia facuta in ridicarea cladirii trebuie  amortizata/recuperata  cat mai repede prin activitatea ce se va desfasura in interiorul acesteia.  Pentru aceasta, trebuie luate in considerare mai multe variante si anume:  costurile reduse ale investitiei- folosirea unor materiale de constructii mai ieftine, chiar second-hand, si aici ne referim la panourile sandwich din care vor fi alcatuiti peretii cladirii, acoperisul, cat si restul materialelor. Aceasta varianta ieftina nu e si cea mai rea, dar depinde si de activitatea ce se va desfasura in interior. Daca vorbim de o hala agricola sau de un atelier unde se desfasoara activitati zgomotoase, sau  pur si simplu de un spatiu de depozitare a unor produse/echipamente scumpe, este necesara o investitie mai mare si anume , materialele folosite trebuie sa fie de calitate superioara si sa intruneasca conditiile necesare realizarii acestor activitati, sa fie ignifuge, antifonice, anticorozive. De aceea, un aspect foarte important este acela de a apela la o companie specializata in constructia unei astfel de hale pentru a gasi varianta optima si avantajoasa din toate punctele de vedere in realizarea acesteia.  Specialistii va pot da sfaturi  in alegerea materialelor in functie de destinatia cladirii. Apelati la o firma specializata care se ocupa de comercializarea de panouri sandwich si montarea acestor  pentru a putea afla atat detaliile necesare realizarii acestora de la proiectare pana la finalizare, cat si pretul investitiei.

Panourile sandwich pentru construirea halelor metalice sunt de diferite grosimi, in functie de necesitati si de bugetul clientului. Interiorul acestor panouri  este din poliuretan sau din vata minerala (ce asigura o izolatie termica ridicata, izolatie fonica si rezistenta mare in caz de incendiu). Pe langa panourile sandwich destinate realizarii peretilor constructiei, exista si panouri sandwich realizate special pentru acoperisuri, pentru diferite tipuri de cladiri: rezidentiale-care respecta uniformitatea arhitecturala din zonele urbane, pentru cladiri industrial, pentru cladiri agricole si zootehnice, acoperisuri  impermeabile si altele. Unele panouri de acoperis  sunt special concepute pentru a putea monta panouri solare (ideale pentru cladirile agricole indiferent de destinatia  acestora ca sunt spatii de depozitare pentru legume/fructe, sau pentru utilaje si chiar pentru cladirile zootehnice) pentru a minimiza costurile aferente intretinerii acestora.

Ce avantaje presupune o constructie din panouri sandwich fata de una clasica din caramida sau alte materiale?

Un prim avantaj al unei hale pe structura metalica este dat de rapiditatea  cu care aceasta este ridicata.Montajul sa face prin imbinarea panourilor, destul de simplu si rapid;
Raportul calitate-pret-timp de executie este foarte bun fata de o constructie pe structura clasica, iar activitatea ce urmeaza a se desfasura in hala, poate incepe mult mai repede;
Compartimentarea halei, pentru zonele de birouri, de toalete,  se realizeaza foarte usor, iar daca se doreste modificarea  spatiului unui compartiment se poate realiza in timp util si fara cheltuieli prea mari. Hala poate fi modificata, dezmembrata, reconstruita si repozitionata cu pierderi  minime; hala se poate extinde ulterior sau se poate atasa inca o parte pe cladirea deja  existenta.
Acest tip de constructie necesita doar fundatia realizata prin placa de beton efectiva, iar montajul se poate realize in orice anotimp.
Pentru mai multe informatii referitoare la ce presupune o constructie pe structura metalica puteti apela cu incredere la compania Telegraf-Construct, firma specializata in astfel de constructii, cat si in comercializarea de panouri sandwich atat pentru pereti cat si pentru acoperis.
Compania Telegraf-Construct ofera produse si servicii de calitate in ceea ce priveste construirea unei hale metalice.