Poate ca doamnele mai in varsta au mai multa experienta si mai mult timp la dispozitie pentru a pregati coliva pentru slujbele de pomenire de la biserica. Slujbele au loc in post sambata dimineata iar potrivit unor retele de coliva este necesar sa incepem sa pregatim arpacasul inca din ziua precedenta. Acest lucru poate fi putin mai dificil pentru persoanele care lucreaza destul de mult si nu au timp sa se ingrijeasca cum se cuvine de pregatirea unei colive.

Din fericire, acum exista solutii si pentru aceste situatii. Puteti comanda coliva de pe http://colivabucuresti.ro/. Sunati la 0723.091.061 sau accesati site-ul si alegeti produsul exact pe care il doriti. Puteti comanda o coliva pe platou mare din plastic (de forma rotunda sau ovala), coliva la caserola sau la pahar din plastic.

Coliva la caserola din plastic transparent este foarte practica, pentru ca puteti sa ii inchideti usor capacul si sa o transportati fara sa alunece sau sa cada prin sacosa. Cand ajungeti la Biserica pentru slujba de pomenire a mortilor, desfaceti capacul usor iar coliva ramane cu obrazul curat si crucea sau imaginea decorativa intacta.

Coliva la pahar de plastic de 150 grame se recomanda atunci cand pregatiti cateva pachete pe care doriti sa le impartiti in amintirea celor raposati. Coliva sta foarte bine in ele, caci este suficient de solida. Nu curge. Pe deasupra, paharele sunt decorate de bombonele colorate. Dupa slujba si dupa sfintirea colivelor, puteti sa dati de pomana aceste pahare, eventual cu o lingurita sau cu o furculita din plastic. Cel care va primi paharul va putea manca direct din el. Atunci cand nu aveti la indemana aceste pahare cu coliva deja umplute si decorate, este destul de greu sa dati din coliva dumneavoastra celor prezenti la sluja. Puteti doar sa impartiti cu o lingura din platoul de coliva pe o bucata de hartie sau pe o punga, insa acest lucru ar fi destul de inestetic si incomod pentru cei care primesc si care doresc sa guste din coliva pe care ati adus-o drept ofranda pentru cei dragi adormiti din familia dumneavoastra.

Comandati coliva pe platou de plastic, in cantitate mai mare mai ales atunci cand organizati un parastas, adica o slujba de pomenire individuala. Parastasele se organizeaza la 3 zile, 9 zile, 40 zile, un an sau sapte ani de la trecerea in nefiinta a unei persoane dragi.

Toate colivele au in compozitie ingrediente proaspete si sunt pregatite dupa o reteta traditionala. Puteti opta pentru folosirea anumitor ingrediente la decorarea colivei.