Începutul de sezon 2014-2015 pentru Louis Van Gaal la Manchester United nu a fost tocmai unul bun. În meciul cu Swansea, echipa olandezului a suferit o înfrângere cu 1-2 și a pierdut 3 puncte. Apoi, în a doua etapă, forma slabă a continuat, Manchester reușind să scoată doar un egal la Sunderland. Totuși, într-un final, managerul olandez al lui United a reușit să-și aducă echipa pe drumul cel bun și a obținut prima sa victorie din sezon în fața celor de QPR, cu 4-0. Situația în care se află Manchester acum nu are cum să fie mai proastă de atât, dar odată cu aducerea lui Di Maria de la Real Madrid, se speră ca lucrurile să ia o turnură pozitivă.

Argentinianul Angel Di Maria a ajuns la United spre sfârșitul lunii august a acestui an, pe o sumă vehiculată a ajunge până la 60 de milioane de lire. Presupunând că zvonurile legate de prețul jucătorului sud american sunt reale, Di Maria ar putea fi cel mai scump transfer din Anglia de până acum, depășind ultimul record înregistrat aici cu 10 milioane de lire. Singura întrebare care se pune acum, odată cu sosirea lui Di Maria la Manchester, este dacă el va reuși să confirme și dacă va merita banii cheltuiți pe el?

Se știe că unele cluburi mari oferă salarii destul de mari vedetelor pentru a le avea în echipă. În cazul lui United, luând exemplul lui Luke Shaw, venit de la Southampton, i se oferă nu mai puțin de 130000 de lire sterline pe săptămână. Astfel de pachet salarial a fost criticat destul de asupra chiar și de Mourinho. Chiar dacă el este managerul unei alte echipe și o declarație de acest gen poate fi privită și ca o săgeată aruncată rivalilor, nu putem să nu remarcăm faptul că portughezul are dreptate.

Acesta a spus că, prin acordarea unui salariu mare lui Shaw, care este un jucător tânăr (are doar 19 ani), United nu a făcut altceva decât să scadă moralul jucătorilor mai în vârstă care au salarii mai mici decât el. Dar, în cele din urmă, nu ne putem pune contra dorințelor lui Manchester. Dacă voiau să-l aibă în echipă pe Shaw, atunci trebuiau să-i dea acestuia un salariu pe măsură.

Revenind la Di Maria, nici el nu face excepție de la regulă. Și pentru el s-a plătit o sumă mare de bani și i s-a dat și un salariu demnă de o vedetă (cât anume, nu știu, nu se menționează nicăieri, fac o simplă presupunere). De el mai erau interesați și cei de la Paris Saint Germain, însă aceștia au fost depășiți la suma de transfer oferită de către Manchester United. Asta nu poate să însemne decât că Van Gaal a văzut ceva cu adevărat deosebit în Di Maria, dacă a fost dispus să arunce mulți bani pe el.

Argentinianul a arătat ce poate pentru naționala țării sale la Campionatul Mondial și a primit și titlul de omul meciului din partea UEFA, în Champions League, după meciul disputat de Real Madrid împotriva celor de la Atletico Madrid. Totuși, așa după cum spuneam și mai sus, rămâne de văzut dacă Di Maria poate fi și „omul echipei” pentru noul său club la care evoluează după transferul de la Real. Până acum, a cam jucat în umbra unor vedete mai cunoscute, atât la Madrid, cât și la naționala Argentinei, așa că va trebui să iasă din acest con de umbră și să dovedească lumii că este cel mai bun.