Fiecare casa poate sa sufere de probleme de igrasie sau de umezeala, factorii pot fi nenumarati, dar exista anumite metode care pot preveni si pot inlatura acesti doi factori nedoriti pentru totdeauna. Persistenta igrasiei are la baza doua mari motive: camera sau locuinta are o umiditate crescuta si continua sau incaparea are scurgeri de apa, de la inundatii fie datorate de o izolatie termica ineficienta, fie de la o instalatie sanitara defectiva.

De cele mai multe ori, stilul propriu de viata cauzeaza condens, spre exemplu o aeresire necorespunzatoare in bucatarie sau in baie poate duce la condens si in cele din urma la umezeala sau mucegai. Unele problem ale mucegaiului sau al cresterii umezelei este dat de cresterea condensului in interiorul peretelui, care poate fi cauzat de ploaia din exterior care se infiltreaza datorita unei hidroizolatii slabe sau se poate infiltra din interior in pereti din acelasi motiv. Acesta metoda necesita consilierea unui profesionist deoarece daca structura locuintei este afectata prin ilfiltratii de apa si de umezeala, lucrurile pot degenera in probleme mult mai grave tinand cont de materialul din care este realizata constructia.

Metode de combatere si de inlaturare a umezelei si a igrasiei

Ventilati corespunzator camerele

Obiceiul este ca pe timpul iernii geamurile sa stea cat mai mult inchise datorita temperaturii scazute din exterior iar din acest motiv apa sub diferitele ei forme nu are unde sa se duca. Condensul poate rezulta din dusuri, uscarea hainelor, fierberea apei, gatit si chiar din propria respiratie. Toata acesta apa, rezultata din toate aceste procese trebuie sa se duca undeva iar daca nu are unde sa se duca atunci va rezulta mucegaiul, deseori intalnit sub forma de mucegai negru. Pentru a scapa de umezeala si igrasie din casa ta, uneori, inseamna schimbarea propriilor obiceiuri si ajustarea stilulului de viata. Una dintre solutii este instalarea de tamplarie pvc cu 4 sau 5 camere si cu geamuri duble daca nu chiar triple. Acest lucru va ajuta la combatarea igrasiei cat si la o mai buna izolare termica. Daca aveti aceste termopane deja instalate asigurati-va ca gurile de aeresire din exterior sunt vizibile si desfundate. Termopanele moderne ofera acesta aeresire pentru combaterea condensului. Toate marcile de geamuri ofera in ziua de astazi aceste modificari dar recomandarea ar fi sa alegeti termopane Rehau, avand o mai buna fiabilitate si rezistenta in timp. Atentie!!! Deseori, cand se lucreaza la exteriorul unei locuinte marea majoritate a muncitorilor acopera aceste gauri ale termopanelor cu poliester sau decorativa. Asigurati-va ca aceste mici gauri din termopane sunt lasate libere si raman desfundate.

Achizitionati un dezumidificator

Acest aparat performant disponibil in magazinele de specialitate de intretinerea a unei locuinte are rolul de a atrage tot aerul din camera si efectiv sa filtreze umezeala, apa ramasa va fi colectata intr-un mic recipient care poate ulterior sa fie aruncata. Nu trebuie sa cumparati un dezumidificator pentru fiecare camera, acesta poate fi mutat din camera in camera sau acolo unde este nevoie de el si pastrat in mod functionabil pentru aproximativ 2 zile. Aceste dezumidificatore pot fi de dimensiuni mari, pot fi portabile sau de mici dimensiuni in functie de capacitate si necesitatea dvs.

Alegerea corecta a rigipsului

Marea majoritate a peretilor sunt alcatuiti din rigips ( perete fals ) , indifferent daca la baza constructia este realizata din caramida, BCA sau lemn. Rigipsul este disponibil sub diferite forme, clasic, pentru umezeala, antifoc, fonic sau pentru purificarea aerelui. Cel clasic are un pret de 15 lei pe placa ( aproximativ ) cel de umezeala poate fi dublu iar cel pentru purificarea aerelui poate fi de 3 ori mai scump. Totusi achizitionarea din start a unui rigips de calitate poate oferi o protectie solida si poate contribui eficient la sanatatea familiei dvs. in special daca peretii sunt realizati din BCA care este cunoscut pentru atragerea umezelei.