Dizabilitatile locomotorii pot lasa o amprenta puternica asupra modului in care o persoana isi desfasoara activitatea. Pe langa dificultatile de deplasare, pot aparea si depresii sau anumite afectiuni psihice. Tocmai din acest motiv, medicii recomanda utilizarea dispozitivelor ortopedice.

Dispozitivele ortopedice pot imbunatati cu mult viata persoanelor suferinde de handicap locomotor. Bastoanele sunt printre cele mai intalnite dispozitive ortopedice si au rolul de imbunatati deplasarea persoanelor ce sufera de un handicap locomotor usor. Aceste bastoane ortopedice pot fi utilizate temporar sau permanent, in functie de tipul de dizabilitate de care sufera persoana respectiva.

Cum sa alegi bastonul ortopedic potrivit

baston ortopedic din lemnSunt mai multe aspecte pe care o persoana ce doreste sa achizitioneze un baston ortopedic trebuie sa le aiba in vedere. Aceste bastoane de sprijin pot fi de mai multe tipuri, in functie de materialele folosite, modul in care pot fi utilizate etc.

Pe EchipamenteOrtopedice.ro puteti gasi o gama variata de bastoane ortopedice. Este recomandata achizitia unui baston ortopedic reglabil pe inaltime. Pentru o utilizare corecta, manerul bastonului trebuie sa ajunga pana la incheietura mainii pentru a oferi un plus de stabilitate si pentru a oferi de asemenea si protectie suplimentara mainii.

O atentie sporita trebuie acordata si materialului din care este confectionat bastonul de sprijin. Multe bastoane sunt alcatuite din lemn, dar exista si bastoane ortopedice mai usoare din aluminiu andonizat. Daca se opteaza pentru un baston din lemn, cele mai bune sunt bastoanele din lemn de esenta tare – fag sau frasin.

Foarte important este ca aceste dispozitive ortopedice sa fie folosite in mod corect, pentru a se evita eventuale accidente cauzate de folosirea defectuoasa a bastoanelor ortopedice.

Pentru mai multe informatii despre bastoanele ortopedice, pretul acestora dar si alte detalii tehnice, puteti accesa magazinul online EchipamenteOrtopedice.ro. Avand o vasta experienta in comercializarea articolelor de tehnica medicala, Echipamente Ortopedice este unul dintre cele mai mari magazine online de profil din Romania.