Erbicidarea graului in Primavara cu erbicid Granstar

Cand soseste Primavara, culturile de cereale paioase incep sa incante ochii multor agricultori.  Oamenii isi privesc culturile si spera la conditii favorabile pentru dezvoltarea lor. Usor, usor isi fac loc si buruienile care incep sa acapareze spatiu si resurse din culturile de paioase , in special la grau. Agricultorii incep sa se pregateasca pentru erbicidare si au o gama larga de erbicide de unde pot alege.

Pentru combaterea plantelor salbatice la grau, Agrohub recomanda erbicid granstar. Acest pesticid ajuta in combaterea multor plante salbatice (ex: palamida, ardeiul broastei, grasita, loboda alba si salbatica, pungulita, romanita, stir salbatic, traista ciobanului).

Cum dauneaza buruienile in cultura de grau?

Vegetatia salbatica reduce considerabil capacitatile de dezvoltare a graului prin consum dublu de apa, reduce nivelul de bioxid de carbon, umbreste si scade temperatura la sol ( 2-4 grade). Pentru multi agricultori acest lucru inseamna o ingreunarea in procesul de intretinere si lucrare a terenului (culturii) si bineinteles mareste costurile de productie.


erbicidarea la grau cu erbicid granstar

Aplicare Granstar Super 50 SG in cultura de grau:

Acest pesticid are ca actiune principala inhibarea diviziunii la nivel celular in radacini, in varfurile de crestere si in mugurii axiali. In cateva ore de la aplicare erbicidul ataca si opreste procesul de crestere al buruienilor.

In primele zile plantele salbatice cu frunza lata incep sa se ingalbeneasca sau roseasca, se necrozeaza si mor in maxim 2-3 saptamani. Producatorul recomanda un singur tratament pe an.

Se foloseste o doza de 40 g/ha