Cum am reusit sa trec examenul teoretic completand chestionare drpciv

de | nov. 25, 2015 | Auto

images (5)Acum aproape 5 luni m-am hotarat sa imi cumpar o masina, dar aveam o mare problema: nu aveam permis de conducere. Bineinteles ca odata intrata ideea in cap, am umblat in stanga si in dreapta si am cumparat masina la care visam demult. Mai ramasese problema permisului, asa ca m-am inscris la o scoala de soferi din cartier unde am facut atat ore de legislatie rutiera exersand prin completarea de chestionare auto pe care le corecta instructorul, cat si ore de condus masina in trafic.

Cursurile scolii le-am terminat foarte repede asa ca am ajuns la examen. Proba teoretica, nimic mai simplu dupa parerea mea. Convins ca nu am cum sa pic acest examen si plin de incredere, m-am prezentat la sala. Am inceput completarea in format electronic a unuia din numeroasele chestionare auto folosite de catre cei de la politie (stiam ca in acest format se sustine examenul oficial), dar am fost socat cand am vazut ca multe intrebari nici nu existau in chestionarele dupa care ma pregatisem in timpul scolii de soferi. La intrebarea 20 aveam deja 4 raspunsuri gresite, intrasem deja in panica si bineinteles ca am mai gresit una. Rezultatul: respins.

Ajuns acasa, am inceput sa caut pe internet niste teste corecte si actualizate dupa care sa pot invata si am dat peste chestionarele DRPCIV. Dupa ce am citit mai multe informatii despre ele, am aflat ca intrebarile din acestea sunt exact cele din chestionarele folosite in timpul examenului legal, DRPCIV fiind chiar abrevierea institutiei care se ocupa de examinarea viitorilor soferi.

Tot internetul mi-a pus la dispozitie si informatia ca exista site-uri care ofera vizitatorilor tot setul de teste DRPCIV online ce se pot completa intocmai ca in timpul examenului.

Cum am trecut examenul auto

M-am apucat de completat chestionare dupa chestionare si curand am vazut progresul. Daca la inceput rata de reusita era de 10-20% din numarul de chestionare auto pe care le completam, dupa cateva zile sarisem de 90%.

La urmatoarea programare am trecut examenul teoretic cu 25 de puncte, iar proba traseului am trecut-o fara emotii, asa ca acum ma pot bucura de permisul de conducere si de masina mea.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.177)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]