images (5)Acum aproape 5 luni m-am hotarat sa imi cumpar o masina, dar aveam o mare problema: nu aveam permis de conducere. Bineinteles ca odata intrata ideea in cap, am umblat in stanga si in dreapta si am cumparat masina la care visam demult. Mai ramasese problema permisului, asa ca m-am inscris la o scoala de soferi din cartier unde am facut atat ore de legislatie rutiera exersand prin completarea de chestionare auto pe care le corecta instructorul, cat si ore de condus masina in trafic.

Cursurile scolii le-am terminat foarte repede asa ca am ajuns la examen. Proba teoretica, nimic mai simplu dupa parerea mea. Convins ca nu am cum sa pic acest examen si plin de incredere, m-am prezentat la sala. Am inceput completarea in format electronic a unuia din numeroasele chestionare auto folosite de catre cei de la politie (stiam ca in acest format se sustine examenul oficial), dar am fost socat cand am vazut ca multe intrebari nici nu existau in chestionarele dupa care ma pregatisem in timpul scolii de soferi. La intrebarea 20 aveam deja 4 raspunsuri gresite, intrasem deja in panica si bineinteles ca am mai gresit una. Rezultatul: respins.

Ajuns acasa, am inceput sa caut pe internet niste teste corecte si actualizate dupa care sa pot invata si am dat peste chestionarele DRPCIV. Dupa ce am citit mai multe informatii despre ele, am aflat ca intrebarile din acestea sunt exact cele din chestionarele folosite in timpul examenului legal, DRPCIV fiind chiar abrevierea institutiei care se ocupa de examinarea viitorilor soferi.

Tot internetul mi-a pus la dispozitie si informatia ca exista site-uri care ofera vizitatorilor tot setul de teste DRPCIV online ce se pot completa intocmai ca in timpul examenului.

Cum am trecut examenul auto

M-am apucat de completat chestionare dupa chestionare si curand am vazut progresul. Daca la inceput rata de reusita era de 10-20% din numarul de chestionare auto pe care le completam, dupa cateva zile sarisem de 90%.

La urmatoarea programare am trecut examenul teoretic cu 25 de puncte, iar proba traseului am trecut-o fara emotii, asa ca acum ma pot bucura de permisul de conducere si de masina mea.