Alimentatia cainilor de rasa

de | nov. 19, 2015 | Afaceri

Atunci cand vine vorba despre alimentatia la caini trebuie sa acordam o atentie deosebita pentru a putea sa ii avem sanatosi si fericiti. Printre altele un caine fericit si sanatos inseamna ca este hranit in mod corespunzator. Iar aici, in acest caz, toate greselile alimentare si igiena necorespunzatoare pot duce la probleme grave de sanatate.

Alimentatia corespunzatoare

Pentru a putea stabili cu exactitate daca mancarea caini este corespunzatoare trebuie sa tineti cont de anumite aspecte. In general, cantitatea de hrana se stabileste in functie de greutatea lui. Un caine care are greutatea cuprinsa intre 6 – 10 kg necesarul zilnic este de 450 – 650 de grame. Pentru ca o masa sa poata fi considerata sanatoasa trebuie sa contina mancare caini complexa si completa formata din carne si legume. Trebuie sa evitati in special carnea de porc indiferent daca aceasta este fiarta sau cruda. Mai ales femelelor este indicat sa introduceti in alimentatia lor patrunjel crud tocat care elimina riscul de gestatie falsa.

Pentru a contribui si mai mult la o stare de sanatate cat mai buna este recomandat sa le dati cainilor de doua trei ori pe saptamana cate un ou, amestecand galbenusul crud in mancarea caini pe care o serviti la masa.

Recomandari

Intrucat se stie ca animalutele sunt in stare sa inghita mancarea pe nemestecate, va recomandam sa le maruntiti bine inainte de a le pune in castron. Aceasta problema dispare in momentul in care mancarea caini este cumparata de la magazin intrucat acestea sunt perfect dozate si fabricate in mod corespunzator.

Mancarea caini nu trebuie sa fie nici rece nici fierbite, temperatura corespunzatoare fiind una calduta sub forma de pasta semilichida.

Vasul in care puneti mancarea catelului trebuie sa fie numai al lui si sa il curatati dupa fiecare masa pentru a evita formarea de bacterii. De asemenea nu lasati mancarea in castron de pe o zi pe alta. In functie de rasa un caine poate avea anumite sensibilitati si, inainte de a alege o rasa de caini este bine sa cititi despre ei cat mai multe informatii intrucat va pot ajuta mult mai ales in stabilirea unei alimentatii corecte.

Nu lasati cainele sa accepte mancare de la alti oameni intrucat acest obicei nu este deloc unul benefic pe termen lung. Iubirea nu o veti arata prin a le oferi portii suplimentare de mancare intrucat acest obicei duce la obezitate si la problemele aferente hranirii excesive.

Concluzii

In functie de rasa se stabileste si cantitatea de mancare caini necesara dar si multe aspecte importante, asadar indiferent daca aveti un caine de rasa sau un metis este foarte important sa respectati regulile de alimentatie specifice pentru a avea o stare de sanatate echilibrata.

In concluzie, pentru a avea un catel sanatos si care mananca in mod corespunzator trebuie sa respectati anumite reguli chiar daca nu veti putea rezista privirilor lui rugatori mai ales atunci cand va aflati la masa si cerseste mancare. Aceste reguli nu sunt create pentru ca animalutul sa aiba o viata stricta ci pentru propriul bine si sa aiba o mancare caini adecvata si o stare de sanatate pe masura.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.050)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]