Numai in cazul in care este nevoie ca animalutul de companie sa fie supus la diete este permis intrucat daca acestea tin prea mult este posibil sa obtinem chiar rezultatul invers a ceea ce dorim defapt sa se intample.
In momentul in care aveti un caine supraponderal in afara de a-i monitoriza cantitatea de mancare pentru caini pe care i-o dati si activitatea fizica, putem sa va spunem ca dieta unui caine inseamna mult mai mult de atat. Exista reguli si atentionari speciale de care trebuie sa tineti cont si numai in acest fel veti reusi sa asigurati succesul unei diete.

Reguli pentru dieta la caine

In momentul in care veterinarul a decis ca este timpul sa treceti cainele la dieta inseamna ca a avut motive bine intemeiate pentru a va recomanda acest lucru. Pentru a va asigura ca dieta va functiona trebuie sa respectati cateva reguli simple cum ar fi sa monitorizati cantitatea de mancare pentru caini pe care i-o dati, sa cresteti gradual activitatea fizica a cainelui, nu permiteti gustari intre mese, nu oferiti suplimente alimentare, daca este in perioada de dresaj atunci aceste gustari de recompense pot fi din legume, cantariti cainele o data pe saptamana in aceeasi zi si notati greutatea lui, reduceti cantitatea de mancare pentru caini o data cu schimbarea alimentatiei.
In timpul dietei cainelui trebuie sa excludeti din alimentatie produsele zaharoase (care oricum sunt interzise), mezeluri, carnati, ficat, uleiuri filtrate.

Reguli pentru dumneavoastra

Chiar si pentru dumneavoastra exista niste reguli pe care sa le respectati pentru a-l putea ajuta pe catel sa ajunga din nou la greutatea optima. Nu mancati in prezenta cainelui si nici nu hraniti alti caini in prezenta lui. Daca cainele cerseste atunci impartiti portia de mancare pentru caini in mai multe portii mici de-a lungul zilei. Distrageti atentia cainelui de la mancare prin a-l plimba mai des, jucandu-va cu el si desigur sa faceti miscare mai multa.

De asemenea trebuie sa tineti cont de faptul ca pentru ca dieta sa fie considerata sanatoasa rezultatele nu trebuie sa le obtineti intr-un timp scurt. Pierderea in greutate trebuie sa se realizeze treptat.

Chiar si dupa ce ati finalizat dieta este necesar sa acordati un pic mai multa atentie pentru a pastra greutatea cainelui. In cazul in care reveniti la vechile obiceiuri ale catelului privind mancarea pentru caini atunci veti ajunge din nou la greutatea initiala si tot efortul a fost in zadar.

Pastrarea greutatii optime a catelusului

Pentru a-i pastra greutatea in dieta cainelui pastrati legumele crude, continutul de grasimi sa fie pastrat la un nivel scazut. Continuati sa cantariti cainele pentru a monitoriza greutatea lui si nu reveniti sub nici o forma la vechile obiceiuri legate de mancarea pentru caini respectiv alimentatia acestuia in general.
Obezitatea la caini este un lucru destul de grav intrucat poate sa ii provoace probleme de sanatate mult mai grave. Prevenirea si monitorizarea cantitatii de mancare pentru caini este doar o mica parte din ceea ce puteti face pentru animalutul dumneavoastra intrucat trebuie sa avem grija de ei intr-o masura la fel de mare cum am face-o pentru oricare dintre semenii nostri.