Hrana pentru caini se gaseste in magazinele de specializate de unde pot fi cumparate produse bune dar si ieftine. Aici gasiti o gama vasta de produse, unele din ele in promotii de vanzari astfel incat sa permita oricui sa faca aceste cumparaturi la preturi cat mai accesibile.

Proprietarilor de animale li se propune la fiecare cumparare sa se aprovizioneze nu doar cu hrana uscata caini sau umeda dar si cu delicii pentru patrupede care pot sa constituie o buna recompensa oferita in timpul antrenamentelor , al dresajului si deasemenea clientii gasesc aici si paturi, jucarii, dar si preparate de deparazitare , zgarzi, lese ori cosmetice folosite in ingrijirea blanii cainilor.

Pentru a satisface nevoia clientilor , magazinele care comercializeaza astfel de produse lucreaza de regula cu firme de renume in domeniu cum ar fi : Acana, Animonda, Hill’s, Bosch, Eukanuba, Vitakraft, Royal Canin,Rogza si multi alti producatrori din domeniu. Este foarte importanta calitatea produselor oferite clientilor care se transpune in sanatatea, in aspectul si nu in ultimul rand in satisfactia animalelor.

In ceea ce priveste hrana, aceasta se poate diviza ca si tip in hrana uscata pentru caini si mancare in conserve. Exista in comert o gama diversificata de produse alimentare dintre care se pot achizitiona cele mai potrivite animalului. Magazinele de specialitate sunt impartite in diverse sectiuni de produse din care se poate alege hrana conform nevoilor cainilor. Se poate cumpara atat hrana uscata de caini cat si hrana umeda si deasemenea se gaseste separat hrana pentru caini sanatosi cat si pentru cei bolnavi.

Dinre companiile care produc hrana uscata pentru caini sunt de mentionat Acana, Royal Canin, Purina si Eukanuba.
Ca si hrana uscata , mancarea cainilor poate sa fie diferita intre puii de caini din rasele mici , cei din rasele mijlocii si cei din rase mari si gigant . Deasemenea poate sa fie diferita hrana uscata pentru cei adulti , la fel facand parte dintre cainii mici, mijlocii sau mari dar diferentierea se poate face si la nivel de caini batrani mici, mijlocii si gigant.

Cainii bolnavi beneficiaza si ei de alimentatie de la magazinele de specialitate. Alimentatia lor se poate imparti in hrana pentru animale cu alergie si inflamatii ale pielii, pentru cainii cu diabet, pentru cei cu hipersensibilitate la hrana , cu insificienta renala sau cardiaca , pentru perioadele de covalescenta si multe alte afectiuni sau perioade ale vietii cainilor.

Bolile batranetii la caini necesita si ea o atentie speciala inclusiv in ceea ce priveste alimentatia , aceasta continand pentru ei ingrediente care au rolul de a sustine activitatea organismelor mature , a problemelor cu articulatiile , cu inima si rinichii, cele care afecteaz cu preponderenta cainii. Pentru aceste animale a fost creata hrana uscata pentru caini, speciala, care previne multe din problemele ce pot aparea in perioada de maturitate a cainilor.

Dintre magazilele de specialitate pe care le puteti viziona inclusiv online , mentionez www.novafood.ro care ofera celor interesati hrana , delicatese, accesorii pentru caini, precum si articole farmaceutice si de igiena.