Oricat ar parea de ciudat dar carnea nu trebuie sa faca parte in proportie de 90-100% din alimentatia cainelui. Desi la prima vedere ati spune ca este un animal carnivor si este normal sa se hraneasca cu carne, asa este, dar despre cat de bine este sau nu pentru catel veti afla din randurile care urmeaza.

Exact ca si in cazul unui om, prea multe proteine in hrana caini ii afecteaza sanatatea. O alimentatie strict proteica poate sa cauzeze dermatita alergica, o afectiune destul de neplacuta pentru caine dar si inestetica intrucat poate sa isi piarda blana in zona cozii si pe partile laterale din cauza faptului ca se scarpina in continuu. Desi aceasta afectiune ii poate trece, poate capata anumite ticuri si sa il lase cu obiceiul de a se scarpina in continuu.

Recomandari

Resturile alimentare de la masa nu sunt nici ele recomandate sa faca parte din hrana caini intrucat acestea de multe ori pot contine ceapa si alte legume care sunt toxice pentru el. Exista o lista cu alimente interzise pentru caini si va recomandam sa o consultati pentru a putea sti care alimente sa faca parte din hrana caini si care nu.

Daca cainele este in crestere, cu atat mai mult este nevoie ca hrana caini sa fie adecvata si sa o portionati in functie de necesitatile sale. Recomandarea noastra este sa alternati hrana caini uscata cu cea umeda dar sa si intrebati veterinarul despre modul in care trebuie sa ii asigurati o alimentatie echilibrata.

Elemente pro si contra hranei gatite in casa

La hrana caini gatita in casa ingredientele pot fi avantajoase ca pret, veti sti exact ceea ce folositi si puteti varia meniul. Dar pe de alta parte acest lucru presupune sa aveti cunostinte serioase despre alimentatia canina si nu se recomanda pentru cei care nu au avut caine pana acuma. De asemenea, aceasta hrana caini gatita in casa necesita timp pentru preparare iar ingredientele folosite sa fie proaspete. Daca sunteti in concediu atunci acest lucru va fi extrem de greu de realizat intrucat exista posibilitatea sa nu aveti conditiile necesare pentru a gati. In plus trebuie sa va asigurati ca in afara de hrana gatita in casa are vitaminele si mineralele de care are nevoie.

Elemente pro si contra hranei caini din comert

Hrana caini achizitionata din comert este cea mai indicata intrucat deja contine tot ceea ce are nevoie catelul pentru a fi sanatos dar si sa aiba o alimentatie echilibrata. Sortimentele sunt variate, nu necesita timp de pregatire, nu se strica daca este lasat in vas de pe o zi pe alta. Este extrem de comod sa o utilizati in concedii si eliminati pericolul ca animalutul sa manance resturi de pe strada.

Pe de alta parte hrana caini achizitionata din comert poate fi dezavantajos din punct de vedere al pretului, nu exista garantia ca ingredientele folosite sunt proaspete si daca provin de la animale sanatoase. La cainii mari, hrana caini din comert poate cauza torsiune gastrica si balonare daca este administrat inainte de a face efort fizic si cantitatea de apa nu este suficienta.

Avand in vedere ca acum cunoasteti toate avantajele si dezavantajele pe care trebuie sa le cunoasteti despre hrana caini din comert si cea gatita in casa, alegerea va fi mult mai usoara de acum inainte.