Problemele de greutate la caini

de | nov. 17, 2015 | Afaceri

Oare cata mancare sa ii dau? Este una dintre intrebarile pe care orice stapan de caine o are in momentul in care incearca sa ii dozeze cantitatea de mancare. Mai ales daca nu ati avut niciodata un caine, recomandarea noastra este sa prcurgeti randurile urmatoare pentru a sti cum sa evitati problemele de greutate respective obezitatea.

Exact ca si in cazul dumnevoastra, si cainii sunt predispusi la astfel de probleme. Avand in vedere ca nu vorbesc si nu pot sa va comunice daca s-au saturat sau nu, singurul semn dupa care puteti sa va luati sunt gesturile pe care le face. Dar cainii sunt recunoscuti ca ar manca orice si oricat indiferent daca tocmai acum cateva secunde au golit castronul cu hrana catei.

Aspecte privind obezitatea si problemele de greutate

Obezitatea la caini la fel ca si in cazul oamenilor poate duce la boli grave care nu vor fi tratate cu prea mare usurinta iar pentru a evita acest lucru trebuie sa selectati cu atentie hrana caini dar mai ales sa le dati cantitatea adecvata pentru varsta, talia si rasa pe care o au.

Unii caini pot fi foarte pretentiosi la mancare, drept urmare nu vor manc orice in timp ce altii daca sunt obisnuiti cu prea putina hrana atunci ar manca orice. De aceea tot am mentionat in aceste randuri cat de important este sa le fie dozat hrana in cantitatile adecvate.

Nu este recomandat sa le tineti castronul in permanenta plin cu hrana caini intrucat aceasta este calea sigura catre obezitate.

In cazul in care s-a ajuns la aceasta problema atunci inseamna ca a venit momentul sa renuntati la hrana caini in exces, sa ii create un program fix de luat masa dar sa va asigurati ca face si miscare suficienta pentru a arde grasimile.

Aceasta problema legata de mancarea in exces poate sa cauzeze multe problem catelusului intrucat durata de vindecare a unor fracturi sau rani poate creste.

Alimentatia cainilor

Ca si in cazul oamenilor si la caini alimentatia necorespunzatore respective aparitia obezitatii poate duce la problem cardiovasculare. Daca aveti un caine supraponderal atunci exista riscul ca acesta sa sufere de aritmie cardiaca sau chiar atacuri de cord. Verificarea greutatii cainelui se poate face si acasa dar este mai recomandat sa apelati la un veterinar care sa il consulte dar va poate da si recomandarile necesare pentru a putea sa ii oferiti cantitatea de hrana caini corespunzatoare dar si sa primiti recomandari utile pentru controlul greutatii direct de la medicul veterinar.

Unui caine cu o greutate normala i se pot simti coastele la atingere fara sa se vada. Daca nu simtiti deloc cutia torcica atunci va recomandam sa mergeti la medicul veterinar.

Hrana caini adecvata dar si dozarea cantitatii in mod optim il pot feri pe catel de probleme de sanatate si in acest fel sa fie mai fericit si mai activ, asa cum trebuie sa fie un caine normal. In afara de acest lucru, asigurati-va ca il scoateti frecvent la aer.

Un catel activ este si mult mai sanatos dar si mult mai vioi, asadar sanatatea lui sta practic in mainile dumneavoastra.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]