centrala-termica-pe-gaz-tiraj-fortat-baxi-luna-3-280-fi-integrare-in-sistem-solarConform parerii unor specialisti, cheltuielile cu incalzirea ar putea sa scada cu cel putin cateva mii de lei pe an in cazul in care s-ar folosi robinetii termostatici. Testul s-a facut pe un apartament de 80 de metri patrati cu o instalatie de incalzire termica dotata cu centrala termica autonoma conventionala. In momentul in care s-au instalat robinetii termostatici s-a constatat o economie de 23%. In lunile de iarna se concentreaza 80% din consumul domestic de gaz si de aceea este nevoie sa alegem cu atentie nu numai cea mai buna centrala, dar si cea mai buna instalatie termica, adaptata exigentelor noastre.

In urma unei analize facuta de Facile.it, care a luat in calcul consumul unui nucleu familial compus din trei elemente, cu o instalatie termica centralizata, cu agentul termic furnizat de o centrala de cartier, cheltuieste, in medie, 4000-5000 de lei pe an pentru a incalzi ambientul intr-un an de zile; cheltuielile scad sub 3500 de lei daca instalatia este dotata cu robineti termostatici. Trecand de la o incalzire cu centrala de cartier la o incalzire autonoma si dotata cu robineti termostatici, care in unele regiuni din Europa au devenit obligatorii (de pilda Lombardia si Piemonte) pentru multe instalatii termice costurile au scazut cu sume cuprinse intre 250 si 270 de Euro pe an.

Costurile pe care le implica aceasta investitie vor fi amortizate in cativa ani, mai ales daca vom fi atenti ulterior si la cateva detalii, precum lasarea libera a caloriferelor care nu trebuie acoperite de perdele, huse sau elemente de mobilier si folosirea panourilor radiante pe pereti care pot duce la economii de 7%, folosirea ferestrelor izolate sau cu geamuri duble pot duce la economii de circa 8%, renuntarea la cateva grade de la 21 la 19 grade Celsius ar putea duce la o alta economie, care cumulata poate ajunge la peste 100 de Euro pe an.

Robinetii termostatati sunt robineti ce va ajuta sa mantineti o anumita temperatura intr-o incapere. Astfel de accesorii sunt ideale pentru casele in care locuiesc mai multi membri, fiecare cu camera sa si cu propriile preferinte termice. Cu ajutorul acestor robineti este posibila reglarea unor temperaturi diferite in fiecare camera, astfel incat necesitatile de caldura ale fiecarui membru pot fi satisfacute, dar ajutand intreaga familie sa economiseasca energie termica si, implicit, bani.

 Berluni ofera o multitudine de solutii pentru instalatiile termice, de la centrale termice Berluni si pana la diverse accesorii necesare celor care doresc sa economiseasca bani.