pat-matrimonial-57Achizitia unei noi saltele poate sa fie un eveniment, atat pentru tine, cat si pentru partenerul de viata. Salteaua este cea care va da starea de sanatate, cea care va ofera odihna si cea care va tine aproape, in fiecare noapte. Daca este prea veche, daca este mult prea prafuita, sau daca pur si simplu nu iti mai ofera confort, salteaua trebuie sa fie schimbata. Exista mai multe motive si momente cand trebuie sa schimbi o saltea, o parte dintre ele putand fi gasite pe acest link. Iti prezentam si noi cateva dintre aceste momente:

  • Atunci cand simti ca pur si simplu nu mai dormi bine. Daca te trezesti cu dureri de spate, cu corpul intepenit sau cu o oboseala dubioasa, in ciuda celor 8 ore de somn, atunci sunt sanse mari sa fie ceva in neregula cu salteaua. Daca salteaua pe care dormi este totusi destul de noua, ar fi bine sa mergi la un medic, deoarece problemele tale s-ar putea sa fie de sanatate.
  • Atunci cand varsta saltelei este mai mare de 10 ani. De regula , producatorii de saltele recomanda schimbarea unui astfel de produs o data la 7 ani. Cu indulgenta insa, o saltea buna poate sa reziste si 10 ani. Daca salteaua pe care dormi este mai batrana de 10 ani, sunt sanse mari ca in interiorul ei sa se gaseasca acarieni, praf si o multime de piele moarta, elemente care nu sunt intocmai sanatoase si placute pentru tine. Astfel, o saltea noua poate sa fie raspunsul la o multime de probleme.
  • Atunci cand au inceput sa apara deformari pe saltea. Daca in mijlocul saltelei s-a creat o gaura, pe care aluneci in fiecare noapte, a sarit un arc sau pur si simplu ti se pare ca s-a deformat, atunci, fara doar si poate, o saltea noua iti va rezolva problemele.
  • Atunci cand ti s-a recomandat de catre medic un anumit tip de saltea. De asemenea, va trebui sa iti schimbi salteaua in momentul in care medicul ti-a recomandat un alt tip de saltea. Nu are rost sa iti pui viata in pericol, dormind pe o saltea veche, care stii ca poate sa genereze si probleme de sanatate.

Investitia intr-o saltea este o investitie extrem de importanta, chiar daca in ultima vreme, preturile acestor produse au scazut. Este bine, asadar, sa te informezi si sa acorzi atentie fiecarui detaliu , in asa fel incat sa te asiguri ca somnul tau este unul excelent.