Tastatura laptopului nu este asa de rezistenta ca o tastatura de calculator. Trebuie sa tastati cu atentie altfel riscati sa pierdeti din taste. In caz ca deja ati patit asta, trebuie sa sunati la un centru de reparatii unde puteti sa o reparati.

Daca tastatura laptop Dell numai functioneaza cum trebuie este mai bine sa o inlocuiti. Daca laptopul inca este in garantie atunci nu va trebui sa platiti pentru reparatii insa va trebui sa inlocuiti tastatura laptopului.

Mai jos sunt cativa pasi care va ajuta in repararea laptopului:

 1. Mai intai trebuie sa comandati produsul cu numarul J617 de la computerele Dell. In cateva zile ar trebui sa aveti piesele. In afara de o surubelnita veti avea tot ce va trebuie. In pachet o sa aveti si un manual cu instructiuni, stift de plastic sic el mai important lucru – tastatura laptopului.
 2. Trebuie sa opriti laptopul, sa il scoateti din priza si sa inlaturati bateria. Dupa aceea puneti laptopul pe o suprafata plana precum o masa sau un birou. Umblati usor cu laptopul pentru ca este fragil si piesele se pot strica foarte usor.
 3. Atunci cand folositi stiftul de plastic aveti grija sa il introduceti usor sub laptop si sa inlaturati capacul di nspate. Dureaza doar cateva minute. Daca nu iese din prima, miscati putin pana capacul este inlaturat.
 4. Odata inlaturat, puneti capacul intr-o parte
 5. Luati o surubelnita si desfaceti suruburile care tin tastatura Dell a laptopului. Odata ce ati desfacut capacul, sub balamale veti gasi tastatura. Daca nu sunteti in masura sa faceti aceasta operatie, trebuie sa consultati un service.
 6. Ridicati de stiftul de plastic cu usurinta. Veti gasi cativa noduli si cabluri in spatele tastaturii laptopului. Aceste cabluri leaga tastatura de laptop. Dupa aceea miscati usor de tastatura pana iese afara.
 7. Tineti de cablul de la tastatura pana se slabeste si in acelasi timp puneti tastatura stricata deoparte.
 8. Puteti lua tastatura noua si o puteti conecta la acel cablu. Cea mai grea si importanta parte este aceea ca trebuie sa apasati pe cablu pana ce totul este ca la inceput. Daca nu faceti cum trebuie aceasta operatiune riscati ca tastatura sa nu functioneze.
 9. Va trebui sa introduceti nodulii in sloturile din spatele tastaturii. Va trebui sa inlocuiti si suruburile de acolo.
 10. Inlocuiti si capacul de la balamale.
 11. Dupa aceste operatiuni aprindeti laptopul si continuati munca. Daca nu va descurcati apelati la un service de calculatoare.

Pentru a vedea gama completa de tastaturi vizitati laptopstrong.ro