Urechile clapauge pot reprezenta o problema majora in special pentru cei mici, deoarece acest lucru ii afecteaza aspectul atat fizic cat si moral. Aspectul urechilor prea indepartate de cap este unul extrem de inestetic din cauza caruia copilul poate sa aiba de suferit. Avand acest mic defect fizic, pe langa aspectul inestetic el poate deveni chiar complexat de aceasta problema si poate avea de suferit din punct de vedere social. Poate deveni mai putin sociabil fata de cum ar fi in mod normal, se poate inchide in el, aspecte care ii pot dauna extrem de mult in viata sociala.

Totodata trebuie sa luam in considerare si posibilele glume pe care colegii de scoala sau liceu le pot face pe seama acestui mic defect iar cel mic sa sufere mult din cauza acestui lucru ce poate fi extrem de daunator.

Din fericire exista solutie pentru rezolvarea acestei probleme cu ajutorul operatiei de otoplastie. Aceasta este o interventie chirurgicala ce poate rezolva acest defect ce ar avea multe beneficii asupra copilului atat dpdv fizic cat si din punct de vedere moral. Revenirea la niste dimensiuni normale sau la o distanta normala fata de cap pot insemna reale beneficii pentru pacient si o vindecare care ii pot schimba intru totul viata in mod pozitiv. Prin urmare, pacientul va scapa de stresul psihologic al problemei avute si isi poate recapata increderea in el ceea ce il poate ajuta foarte mult in viata sociala.

Operatia de otoplastie este recomandata sa se faca inainte de varsta de 6-7 ani deoarece incepand de la aceasta varsta el va interactiona cu foarte multa lume la scoala si nu numai si ar trebui sa suporte glumele necuvincioase la problema pe care o are.

Ca orice operatie, cea de otoplastie are propriile caracteristici. Aceasta operatie de otoplastie are o durata de timp intre 45 si 90 de minute. In ceea ce priveste durerea pacientului, aceasta va fi una usoara ce poate fi atenuata cu analgezice uzuale. Astfel de dureri pot aparea in primele ore dupa operatie. Cu privire la perioada post operatorie, se recomanda sa se poarte o banda elastica in jurul urechilor timp de aproxiamtov 20 de zile. Acea banda elastica se foloseste in special in timpul somnului.

Ca o concluzie, operatia de otoplastie poate fi extrem de utila pentru cei care au probleme ca cele expuse la inceputul articolului. Pacientii pot avea de beneficiat in mare masura in urma unei operatii de otoplastie si li se poate schimba viata in mod semnificativ.