Cum iti poti mentine sanatatea dormind?

de | nov. 2, 2015 | Life, Sanatate

descărcare (1)Parca ne-ar placea sa ne putem trai intreaga viata fara sa dormim. Mai multa activitate, mai multa distractie si de ce num, mai multi bani. Din pacate, acest lucru nu se poate, asadar, acceptam somnul si chiar ne bucuram de el ori de cate ori avem ocazia ( unii chiar prea mult ). Somnul ne ofera energie, ne ofera relaxare si ne asigura de faptul ca putem gandi limpede fiecare actiune pe care o facem. Conform casamea.ro insa, nu orice somn este de buna calitate. Daca alegi sa dormi in locuri inconfortabile, la ore nepotrivite sau dupa o masa copioasa, risti sa nu beneficiezi de toate efectele sale pozitive.

Ce trebuie sa faci, asadar, pentru a obtine un somn sanatos, care sa iti influenteze in bine viata?

  • Cumpara-ti o saltea de buna calitate. O saltea de calitate este principala arma impotriva unui somn ineficient. Aceasta trebuie sa iti sustina coloana vertebrala, sa iti ofere relaxare si sa fie antialergica. Din fericire, ai la dispozitii sute de variante de saltele, care mai de care mai interesante. De la clasicele saltele cu arcuri pana la modernele saltele din spuma cu memorie, toate iti pot oferi somnul de care ai nevoie.
  • Dormi la orele destinate somnului. Cele mai bune ore in care poti sa dormi sunt cele cuprinse intre 22:00 si 2:00. Chiar daca sunt sanse destul de mici sa ajungi in pat la 22:00. macar doua dintre aceste ore ar fi bine sa fie prezente in orarul tau de somn.
  • Alimenteaza-te corect. Alimentatia este si ea extrem de importanta atunci cand vine vorba despre somn. Este de evitat consumul de alimente cu 3-4 ore inainte de somn si de asemenea, este de evitat consumul de bauturi cu cofeina, din motive lesne de inteles. De asemenea, este bine sa incerci sa iti creezi un stil de viata si de alimentatie cat mai sanatos, din care sa lipseasca zaharul procesat, grasimile nesanatoase sau carbohidratii albi.
  • Fa sport. Da, este in contrast cu somnul insa este la fel de important ca si el. Fa in fiecare zi cel putin o ora de sport si bucura-te de o circulatie corecta a sangelui si de eliberarea endorfinelor din corp. Chiar daca este posibil sa iti gasesti diverse scuze in ceea ce priveste sportul, nu trebuie sa iti faci abonament la sala sau sa te apuci de ceva sporturi de performanta. Este suficient sa alergi in parc, in fiecare dimineata sau chiar sa mergi pe jos pana la munca si inapoi.

Este simplu si in acelasi timp este relativ complicat sa te bucuri de un somn de buna calitate. Daca acorzi o atentie cat de mica acestui aspect insa, poti obtine rezultate impresionante.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]