Televizorul este unul dintre electronicele pe care nu le schimbam prea des, din motive diverse, printre care ar fi pretul mare si faptul ca se demodeaza destul de greu. Desi au ajuns sa fie foarte bine dotate, televizoarele nu primesc functii noi de la o luna la alta ca in cazul telefoanelor mobile, deci tehnologiile sunt cam aceleasi de la un an la altul, cu mici schimbari ce-i drept.

Mai jos vom enumera o lista de pasi pe care ar trebui sa ii ai in vedere atunci cand vrei sa cumperi un televizor nou, pentru ca achizitia sa fie una corecta si sa nu fie nevoie sa il returnezi. Asta ar insemna pierdere de timp si bani, si nu ne dorim acest lucru.

In primul rand decide-te asupra diagonalei dorite

Nu te arunca direct la un televizor mare, gandeste-te cu atentie unde il vei pune, de la ce distanta il vei privi, si alege diagonala cea mai potrivita. Pentru o distanta de 2-3 metri intre tine si televizor, este recomandata o diagonala de 80-101 cm, in timp ce pentru distantele mai mari precum 4-5 metri, recomandat este un model de peste 150 cm in diagonala.

Daca diagonala televizorului ales este prea mare in raport cu distanta de la care este privit, exista riscul ca imaginea sa nu fie vazuta la calitatea ei maxima, ci sa se vada pixelat. Astfel, degeaba iti cumperi cel mai performant televizor, pentru ca nu vei beneficia de maximum de claritate al imaginii.

Ce functii vrei sa aiba televizorul tau?

Daca vrei un televizor simplu, pentru al folosi in scopul sau de sine statator, adica doar pentru a privi filme si emisiuni difuzate prin cablu sau antena satelit, atunci iti este suficient orice televizor de tip LED.

In schimb, daca vrei ca televizorul tau sa fie capabil sa ruleze aplicatii sociale, sa poti viziona filme direct de pe internet, si sa il conectezi cu telefonul mobil sau tableta, atunci ai nevoie de un televizor Smart TV inteligent.

In cazul in care vrei si functie de 3D, sau un ecran curbat, asigura-te ca tii cont si de aceste specificatii.

Alegerea producatorului si a modelului potrivit

Nu cumpara produse de la producatori despre care nu ai auzit nimic, ci cauta sa fie de la unul renumit, precum Samsung, LG, Philips, Sony sau Panasonic, acestia fiind principalii concurenti pe piata de televizoare. Astfel, in cazul unei defectiuni vei avea garantia unei reparatii de calitate, cu piese originale si in service-uri serioase. In plus, televizor se va devaloriza mult mai greu decat unul no-name.

Alege un model care se incadreaza in toate cerintele tale de mai sus si are un pret pe care esti dispus(a) sa il dai pe acesta. In functie de cerinte, preturile pot fluctua intre 700 si cateva zeci de mii de lei. Verifica preturile in mai multe surse si nu cumpara niciodata de la primul magazin care iti sare in ochi, fara sa verifici si altele.

Alegerea magazinului de unde cumperi televizorul

Acesta este un pas foarte important! Magazinul trebuie sa fie unul de incredere, foarte cunoscut, ce a primit un feed-back pozitiv din partea altor cumparatori. Daca magazinul nu este unul serios, poti avea probleme cu garantia, livrarea, returul si multe altele, asa ca alege-l cu mare atentie.

Noi iti recomandam sa ai in vedere magazinele precum eMag, Altex, Flanco sau Domo, acestea avand un renume creat pe piata de electronice si nu numai, si o activitate destul de serioasa si in mediul online. Livrarea este gratuita, cu verificarea coletului la primire.

Succes si spor la cumparaturi!
ud6WAhSsJmt0MuOYFrtPQ=