Optiunile cand vine vorba de gazduire web pentru o persoana sau o firma care doreste sa isi promoveze produsele sau serviciile online sunt doua: hosting dedicat sau shared. Decizia utilizatorului insa va depinde in final de o serie de factori. Pentru a ne facilita intelegerea acestor notiuni inainte de alegerea unui furnizor de gazduire web, cei de la Mxhost.ro ne dau cateva explicatii:
Gazduire web dedicata
In hosting dedicat, utilizatorul are voie sa utilizeze intreg sistemul si poate avea control complet asupra caracteristicilor serverului, precum si cu privire la toate instrumentele si aplicatiile asociate cu acesta. In acelasi timp, resursele si adresa IP sunt intotdeauna unice. Acest tip de hosting este foarte eficient, flexibil, si sigur, dar, de asemenea, mai costisitor.
Gazduire web shared
Multe site-uri sunt gazduite simultan pe acelasi server in web hosting. Resursele sunt distribuite si repartizate intre site-urile care folosesc serverul. Pierderea de eficienta, flexibilitate, si un pic de securitate, este compensata prin pretul mult mai mic fata de gazduirea web dedicata. Desigur, hostingul shared este mai ieftin deoarece costurile de operare sunt impartite intre mai multi utilizatori.
Accesul la resurse
Principala caracteristica a shared hosting este ca utilizatorii nu impart doar serverul, ci, de asemenea, toate resursele aferente, inclusiv spatiul de pe disc, adresa IP, precum si latimea de banda. Una dintre problemele de shared hosting este ca folosirea latimii de banda in mod limitat poate afecta de multe ori miscarea traficului unui site.
Componente de risc
Cateva riscuri sunt asociate cu procesul de shared hosting. Programate prost, unele scripturi pot afecta intreg serverul, si prin urmare si pe alti utilizatori, averitizeaza cei de la Mxhost.ro. In cele mai grave cazuri, site-ul tau ar putea deveni uneori chiar indisponibil. In mod similar, in cazul in care unul dintre ei este refuzat de catre motoarele de cautare, aceast lucru ii poate afecta si pe ceilalti clienti ai serverului, deoarece este folosita aceeasi adresa IP.
Selectia
In timp ce serverele dedicate sunt mai sigure si ofera toate resursele pentru un utilizator exclusiv, ele sunt, de asemenea, scumpe si, prin urmare, nu pot fi la fel de potrivite ca solutie de hosting pentru antreprenorii mici si mijlocii. In cazul in care compania detine un site mare si complex, hostingul dedicat ar putea fi singura optiune. Daca vorbim insa de un site mai mic, iar investitia este si ea micuta, e bine sa incercam shared hosting.

Pentru mai multe solutii pentru gazduire web, accesati Mxhost.ro.