Alege gazduire web dedicata sau shared de la Mxhost.ro

de | sept. 30, 2014 | Afaceri, Internet

Optiunile cand vine vorba de gazduire web pentru o persoana sau o firma care doreste sa isi promoveze produsele sau serviciile online sunt doua: hosting dedicat sau shared. Decizia utilizatorului insa va depinde in final de o serie de factori. Pentru a ne facilita intelegerea acestor notiuni inainte de alegerea unui furnizor de gazduire web, cei de la Mxhost.ro ne dau cateva explicatii:
Gazduire web dedicata
In hosting dedicat, utilizatorul are voie sa utilizeze intreg sistemul si poate avea control complet asupra caracteristicilor serverului, precum si cu privire la toate instrumentele si aplicatiile asociate cu acesta. In acelasi timp, resursele si adresa IP sunt intotdeauna unice. Acest tip de hosting este foarte eficient, flexibil, si sigur, dar, de asemenea, mai costisitor.
Gazduire web shared
Multe site-uri sunt gazduite simultan pe acelasi server in web hosting. Resursele sunt distribuite si repartizate intre site-urile care folosesc serverul. Pierderea de eficienta, flexibilitate, si un pic de securitate, este compensata prin pretul mult mai mic fata de gazduirea web dedicata. Desigur, hostingul shared este mai ieftin deoarece costurile de operare sunt impartite intre mai multi utilizatori.
Accesul la resurse
Principala caracteristica a shared hosting este ca utilizatorii nu impart doar serverul, ci, de asemenea, toate resursele aferente, inclusiv spatiul de pe disc, adresa IP, precum si latimea de banda. Una dintre problemele de shared hosting este ca folosirea latimii de banda in mod limitat poate afecta de multe ori miscarea traficului unui site.
Componente de risc
Cateva riscuri sunt asociate cu procesul de shared hosting. Programate prost, unele scripturi pot afecta intreg serverul, si prin urmare si pe alti utilizatori, averitizeaza cei de la Mxhost.ro. In cele mai grave cazuri, site-ul tau ar putea deveni uneori chiar indisponibil. In mod similar, in cazul in care unul dintre ei este refuzat de catre motoarele de cautare, aceast lucru ii poate afecta si pe ceilalti clienti ai serverului, deoarece este folosita aceeasi adresa IP.
Selectia
In timp ce serverele dedicate sunt mai sigure si ofera toate resursele pentru un utilizator exclusiv, ele sunt, de asemenea, scumpe si, prin urmare, nu pot fi la fel de potrivite ca solutie de hosting pentru antreprenorii mici si mijlocii. In cazul in care compania detine un site mare si complex, hostingul dedicat ar putea fi singura optiune. Daca vorbim insa de un site mai mic, iar investitia este si ea micuta, e bine sa incercam shared hosting.

Pentru mai multe solutii pentru gazduire web, accesati Mxhost.ro.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.049)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]