Cum sa iti pregatesi masina pentru sezonul rece

de | oct. 6, 2015 | Auto

Condusul pe timp de iarna inseamna drumuri acoperite cu gheata, lapovita sau zapada, ceea ce insemna conditii dificile de trafic ce pot duce la pericole neprevazute. Asa ca atat pentru siguranta si confortul tau cat si a celorlalti, ia-ti cateva masuri de precautie. Incepe cu o verificare generala atat pe interior cat si pe exterior.

Iata ce ar trebui sa faci:

Verifica franele si sistemul de incalzire

Iarna este importanta sa asiguri confortul la volan, atat pentru tine cat si pentru pasageri. Testeaza buna functionare a sistemului de incalzire interioara, dezaburirea parbrizului si a lunetei. De asemenea, verifica daca franele sunt in stare buna de functionare. Este recomandat sa nu se foloseasca frana de mana la temperaturi foarte scazute deoarece puteti avea neplacuta surpriza a inghetarii cablului si a imposibilitatii eliberarii acesteia a doua zi cand vreti sa plecati de pe loc.

Gresarea incuietorilor si articulatiilor usilor

Daca aplicati un tratament cu ulei siliconic pe chederele usilor, puteti evita inghetarea acestora si deschiderea greoaie in conditii de temperaturi foarte scazute. Aveti grija sa gresati si incuietorile prin aplicarea unui spray anti-inghet, atat in broasca usilor cat si in incuietoarea capacului portbagajului.

Verificati stergatoarele si lichidul pentru curatarea parbrizului.

In conditii de temperatura scazuta, daca nu schimbati lichidul de parbriz cu unul adecvat anotimpului rece, puteti avea surpriza ca acesta sa inghete in instalatie si sa provoace defectiuni la componentele instalatiei. In cazul in care va prinde iarna cu instalatia plina cu lichid de vara, incercati sa o goliti si sa inlocuiti lichidul cu unul pentru iarna.

Verificarea uleiului si a bateriei

E bine sa verificati si nivelul uleiului deoarece iarna, datorita perioadei mai lungi de rulare la rece, lubrifiantul acumuleaza mai multa apa din condens.

Si bateria masinii necesita o atentie deosebita in privinta pregatirii pentru sezonul rece, mai ales daca o aveti de ceva timp. Pentru a va asigura de faptul ca aceasta nu o sa va lase la primul inghet, puteti verifica nivelul acesteia de incarcare cu ajutorul unor testere speciale pentru sistemul electric.

Dotarea masinii cu cauciucuri de iarna

Asigura-te de faptul ca masina ta e “incaltata” corespunzator. Aceasta este unul din cei mai importanti pasi in pregatirea masinii pentru sezonul rece.

Mai mute despre avantajele cauciucurilor de iarna, puteti citi AICI

Nu in ultimul rand, asigura-te ca ai la tine o trusa de unelte si lanturi pentru cauciucuri, un sac cu nisip sau sare, lopata pentru zapada, razuitoare pentru gheata, lanterna si haine calduroase.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]