In componenta oricarui vehicul intotdeauna se gaseste si un etrier frana. La ce ajuta acesta, afli din randurile de mai jos. Astfel, iti vei putea face o idee despre utilitatea acestei piese auto care nu se regaseste doar in componenta masinilor, ci si la biciclete.

Un etrier de frana are un rol important

Ca sa poata sa functioneze corect, o masina are nevoie nu doar de motor si de combustibil, ci si de alte piese, care alcatuiesc un adevarat puzzle pe patru roti. Printre ele se numara si un etrier frana.

Un etrier de frana poate fi cumparat de la dezmembrari auto, in cazul in care te afli in cautarea unei piese mai ieftine. La fel poti proceda si cu alte piese pe care trebuie sa le inlocuiesti la masina ta, indiferent care ar fi acestea, caci le vei gasi la un pret mai accesibi. Fie ca este vorba despre cauciucuri, jenti, oglinzi, scuturi auto sau scuturi metalice, toate acestea pot fi cumparate de la magazinele online, care vand piese din dezmembrari auto.

Etrierul de frana intra in componenta sistemului de franare, alaturi de discurile de frana si de placutele de frana, avand un rol important pentru masina. De aceea, orice sofer trebuie sa fie atent si sa schimbe etrierul de frana la timp, ori de cate ori este nevoie. Acest etrier creste eficienta masinii la franari, acesta este unul dintre scopul montarii lui la orice automobile, dar si la biciclete. Asadar, este o piesa cu un rol foarte important pentru orice vehicul.

Etrierul se gaseste si la biciclete

Piese auto si consultanta

Etrierul de frana are un rol foarte important  pentru functionarea franei unei masini. Etrierul de frana nu se intalneste numai la masini, ci si la biciclete.

Etrierul de frana este folosit la franele cu discuri, care se gasesc la toate tipurile de biciclete, de la cele de mers pe munte pana la bicicletele pe care le folosim pentru o plimbare in parc.

Un etrier de frana la bicicleta poate sa fie schimbat de catre proprietarul acesteia, fara sa fie nevoit sa mearga la un service. In schimb, la masina nu este posibil, aceasta piesa trebuie schimbata de catre un mecanic auto.