Etrierul de frana – de ce este indispensabil

de | oct. 6, 2015 | Auto

In componenta oricarui vehicul intotdeauna se gaseste si un etrier frana. La ce ajuta acesta, afli din randurile de mai jos. Astfel, iti vei putea face o idee despre utilitatea acestei piese auto care nu se regaseste doar in componenta masinilor, ci si la biciclete.

Un etrier de frana are un rol important

Ca sa poata sa functioneze corect, o masina are nevoie nu doar de motor si de combustibil, ci si de alte piese, care alcatuiesc un adevarat puzzle pe patru roti. Printre ele se numara si un etrier frana.

Un etrier de frana poate fi cumparat de la dezmembrari auto, in cazul in care te afli in cautarea unei piese mai ieftine. La fel poti proceda si cu alte piese pe care trebuie sa le inlocuiesti la masina ta, indiferent care ar fi acestea, caci le vei gasi la un pret mai accesibi. Fie ca este vorba despre cauciucuri, jenti, oglinzi, scuturi auto sau scuturi metalice, toate acestea pot fi cumparate de la magazinele online, care vand piese din dezmembrari auto.

Etrierul de frana intra in componenta sistemului de franare, alaturi de discurile de frana si de placutele de frana, avand un rol important pentru masina. De aceea, orice sofer trebuie sa fie atent si sa schimbe etrierul de frana la timp, ori de cate ori este nevoie. Acest etrier creste eficienta masinii la franari, acesta este unul dintre scopul montarii lui la orice automobile, dar si la biciclete. Asadar, este o piesa cu un rol foarte important pentru orice vehicul.

Etrierul se gaseste si la biciclete

Piese auto si consultanta

Etrierul de frana are un rol foarte important  pentru functionarea franei unei masini. Etrierul de frana nu se intalneste numai la masini, ci si la biciclete.

Etrierul de frana este folosit la franele cu discuri, care se gasesc la toate tipurile de biciclete, de la cele de mers pe munte pana la bicicletele pe care le folosim pentru o plimbare in parc.

Un etrier de frana la bicicleta poate sa fie schimbat de catre proprietarul acesteia, fara sa fie nevoit sa mearga la un service. In schimb, la masina nu este posibil, aceasta piesa trebuie schimbata de catre un mecanic auto.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]