Semnele unei economii aflate in faza de insanatosire

de | sept. 19, 2014 | Economie, Finanţe, Recomandat

Starea economiei unei națiuni este un motiv de îngrijorare pentru majoritatea cetățenilor acelei țări, în special atunci când aceasta nu este una tocmai bună. De fiecare dată când economia are de suferit, oamenii își doresc ca ea să se însănătoșească foarte repede, deoarece știu că, dacă aceasta nu merge cum trebuie, și viețile lor sunt afectate în mod direct. O economie și motivele acesteia pentru care starea ei este una bună sau rea, sunt, adesea, mai complicat de înțeles. Dar, cu toate acestea, există cel puțin trei semne care ar trebui să ne indice faptul că economia țării noastre se află într-o pasă mai bună.

Primul mare indicator în această direcție îl reprezintă apariția locurilor de muncă.

Într-o economie slabă, șomajul devine o mare problemă. Proprietarii multor afaceri se tem să se mai extindă și, de cele mai multe ori, sunt nevoiți chiar să dea oameni afară pentru a putea să-și mențină afacerile pe linia de plutire prin scăderea costurilor.

Când economia nu merge așa cum ar trebui, oamenii nu au prea mulți bani pentru a face aceleași cheltuieli pe care le făceau când situația economică era bună. De aceea, ei sunt mult mai atenți cu fiecare leu pe care îl scot din buzunar, renunțând, de cele mai multe, ori la a cumpăra lucruri de care nu au neapărată nevoie. Ca urmare, când lumea nu mai cheltuie bani pe produse sau servicii, nici afacerile nu mai au profituri mari. Multe dintre ele ajung, eventual, să dea faliment.

Imediat cum situația se remediază și economia își revine la starea inițială, încep să apară și locurile de muncă. Acum, oamenii au bani în buzunare și nu mai sunt nevoiți să renunțe la anumite cheltuieli, chiar dacă unora dintre noi acestea ni s-ar părea fără rost. Și, când oamenii o duc bine, și afacerile o duc la fel!

Cheltuielile de deficit scad

. În fiecare an, se poate întâmpla ca guvernul unei țări să cheltuie mai mulți bani decât încasează. Aceasta este o practică des întâlnită. Dar, în timpul unei crize economice, cheltuielile din acest plan cresc. Guvernul are la îndemână mai puțini bani cu care să își facă treaba, el apelând la diverse programe menite să aducă o creștere economică. Când numerele legate de deficit ajung într-o limită controlabilă, sau când nu există deficit deloc, acesta este un semn că economia este pe cale să-și revină.

Piața de capital se stabilizează

Când există temeri cu privire la starea economiei, piața de capital devine volatilă. Aceasta înseamnă că ea oscilează foarte mult în sus și în jos în fiecare zi. Odată cu însănătoșirea economiei, oscilațiile nu vor mai fi la fel de mari, pentru că investitorii nu își mai fac griji la fel de mari legate de stabilitatea ei.

Un ultim semn care arată că economia se află pe un trend ascendent, este când

guvernul nu mai discută atât de mult despre problema unei crize economice.

Din moment ce guvernul nu mai are motive să se îngrijoreze, adesea, acest lucru înseamnă că nu mai există probleme la acest capitol.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]